POGLEDAJTE DRAMATIČNE FOTKE SPASAVANJA BEOGRAĐANKE: Devojka teško povređena na raftingu na Tari! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Foca24

na aparatima za disanje

POGLEDAJTE DRAMATIČNE FOTKE SPASAVANJA BEOGRAĐANKE: Devojka teško povređena na raftingu na Tari! (FOTO)

Crna Hronika -

Beograđanka J.V. teško je povređena na reci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac, kojim se spuštala sa grupom turista, a evo kako je izgledalo njeno spasavanje.

Policiji je u četvrtak u 12.30 časova prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela prevrnuo čamac na Tari, prilikom rafting spusta, i da je jedna ženska osoba zadobila teže povrede.

Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba „Volf“, a kada su stigli devojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju.

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča, rečeno je u policiji.

Beograđanka J. V. povređena na Tari je stabilno

Beograđanka J. V. (37), koja je teško povređena na Tari pošto joj se prevrnuo čamac tokom rafting spusta, u stabilnom je stanju, ali je i dalje priključena na aparat za disanje, saopšteno je danas iz Univerzitetske bolnice Foča. Ona je u Univerzitetsku bolnicu primljena juče s teškim oštećenjem pluća i pothlađena, pošto je plutala oko kilometar i po na talasima Tare.

U Policijskoj upravi Foča Srni je rečeno da je grupa turista iz Srbije na rafting došla u sopstvenoj režiji, sa svojim čamcem kojim je upravljao licencirani skiper iz Pančeva, čiji su inicijali N. M. (36).

U čamcu se nalazilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J. V. je plutala oko kilometar i po, rekli su u policiji. Čamac se prevrnuo na najopasnijem buku Borovi i da je devojka plutala sve do Graba, gde su je uočili fočanski rafteri, prenosi Tanjug.

Dežurni lekar u bolnici, anesteziolog Vanja Starović potvrdila je da je ženska osoba mlađe životne dobi, nakon utapanja, primljena promrzla, sa teškim oštećenjem pluća i lošeg opšteg stanja, te da je smeštena na intenzivnu negu na aparatima za disanje.

Ona je navela da je pacijentkinja trenutno stabilna. U Policijskoj upravi Foča kažu da, prema prvim informacijama koje imaju, turisti nisu odseli u nekom od rafting kampova, već su iznajmili čamac i skipera, te da još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca.

Obavešten je dežurni tužilac, koji je naložio da se izvrši uviđaj.

(Kurir.rs/Radio Foča)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track