BEOGRAĐANKA TEŠKO POVREĐENA NA RAFTINGU TAROM! Jelena na aparatima za disanje, ali nije životno ugrožena!
Foto: Facebook Printscreen/Foca24

u veštački izazvanoj komi

BEOGRAĐANKA TEŠKO POVREĐENA NA RAFTINGU TAROM! Jelena na aparatima za disanje, ali nije životno ugrožena!

Crna Hronika -

Jelena Veličković (37) iz Beograda teško je povređena kada se u četvrtak, tokom rafting spusta na reci Tari, na lokalitetu Manita vrela, prevrnuo gumeni čamac u kojem je bila sa grupom turista iz Srbije.

Ona je na talasima Tare plutala oko kilometar i po, a zbog ozbiljnog oštećenja pluća hitno je prebačena u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gde je priključena na aparate za disanje. Na sreću, život joj nije ugrožen.

foto: Nezavini Portal/Foča24.info

Najopasnija deonica

Incident koji je Jelenu umalo koštao života dogodio se oko 12.30, kada je grupa srpskih ekstremnih sportista startovala splavarenje Tarom sa čuvenog mesta Brštanovica.

- Grupa je na Taru došla crnogorskom stranom, a krenuli su sa mesta koje fočanski rafting klubovi u ovo doba godine izbegavaju zbog visokog nivoa reke. U ovom slučaju je trebalo koristiti kraću relaciju sa Graba. Čamac se prevrnuo na najopasnijem buku Borovi, a devojka je sa glavom u vodi plutala sve do Graba, gde su je uočili fočanski rafteri - izjavio je Zdravko Matović, predsednik Udruženja rafting klubova Tara i Drina.

foto: Facebook Printscreen/Foca24

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track