NOVINAR POKUŠAVA DA OPRAVDA SVOJU SUMANUTU VOŽNJU: Milojko Pantić glumi žrtvu!
Foto: Kurir

incident na novom beogradu

NOVINAR POKUŠAVA DA OPRAVDA SVOJU SUMANUTU VOŽNJU: Milojko Pantić glumi žrtvu!

Crna Hronika -

Sportski komentator, dan nakon što se otreznio u policijskoj stanici, gde je proveo noć zbog saobraćajnog incidenta u kome pukom srećom niko nije stradao, tvrdi da je "žrtva hajke i sramne kampanje"

Nakon što je u nedelju uveče napravio haos na Novom Beogradu, kada je pijan kolima udario u policijski džip, pa bežao i vozio u kontrasmeru Brankovim mostom, sportski komentator Milojko Pantić (72) pokušao je da opravda svoju bahatu i neodgovornu vožnju rečima "da nikoga nije povredio, udario ili oštetio privatnu i javnu imovinu".

Pantić je, dan nakon trežnjenja u policijskoj stanici, poslao sramno saopštenje za javnost tvrdeći "da je žrtva hajke". Kako je naveo, otvoreno pismo je uputio "kako bi zaštitio pre svega svoju porodicu, a onda i sve ostale koji već sutra mogu da postanu žrtve beskrupuloznih tabloidnih tumačenja sopstvenog života i postupaka".

proveo noć na trežnjenju
proveo noć na trežnjenjufoto: Sonja Spasić

- Pogrešio sam što posle svadbe prijatelja nisam pozvao taksi vozilo, već sam ušao u sopstveno. Ljudi koji su primetili da treba zbog toga da budem isključen iz saobraćaja profesionalno su me zaustavili, kao što to rade u desetinama i stotinama slučajeva dnevno ili u hiljadama slučajeva pre mene - napisao je Pantić i dodao da su se pojavile informacije da je počinio krivično delo sa teškim posledicama, kao i natpisi o situacijama koje se uopšte nisu dogodile.

- Tretiran sam kao masovni ubica, a ne čovek koji je napravio običan prekršaj - jadao se Pantić.

Iako sportski novinar tvrdi da je žrtva i negira da je udario u džip Interventne, da je bežao od policije i vozio u kontrasmeru, kamere sa Brankovog mosta zabeležile su njegovu divljačku vožnju.

Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, rekla je juče da je čista sreća što se Milojku Pantiću niko nije našao na putu dok je vozio u suprotnom smeru.

vozio u kontra smeru
vozio u kontra smerufoto: Printscreen

- Na svu sreću po građane u prestonici, ne dešava se često da neko udari u policijsko vozilo sa 1,73 promila, pa potom krene Brankovim mostom u suprotnom smeru. Užasno je što Milojko Pantić ne oseća grižu savesti zbog toga što je uradio. Licemerno kaže: "Nisam nikog ubio i nisam načinio teško krivično delo." Kada čujem tako olako shvatanje neodgovornog ponašanja, moram da pitam: "Nije valjda da je nadležne institucije trebalo da sačekaju da nekoga ubije, pa da reaguju?" - navela je Miloševićeva.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da svako ima pravo da se brani kako misli da je najbolje, ali da nije dobro relativizovati događaj koji je mogao da ima ozbiljne posledice.

- Kad neko napravi ovakav prekršaj, to je jako opasno, a to što nije došlo do povređivanja i smrti, to je veoma srećna okolnost. Ta količina alkohola, vožnja u kontrasmeru na saobraćajnici kao što je Brankov most, to je jako opasno - kaže Okanović.

Agencija za bezbednost saobraćaja Ubilački postupak Jasmina Milošević je podsetila da je kod veoma teške alkoholisanosti, koja se kreće od 1,6 do 2 promila alkohola u krvi, dokazano da dolazi do veoma teških poremećaja funkcija i reagovanja, velikih poteškoća u koordinaciji, kao i gubitka mogućnosti saradnje. - Kod vozača se javljaju drskost, nepromišljenost i surovost. Sve ovo ukazuje na školski primer ponašanja osobe sa tolikom količinom alkohola u organizmu. Sramota je da neko ko sebe naziva javnom ličnošću i ko treba da daje primer svojim odgovornim ponašanjem i ko ima kvalifikaciju ozbiljnog čoveka u ozbiljnim godinama, uopšte pokušava da nađe opravdanje za svoje sramne, gotovo ubilačke postupke, sa kojima je neporecivo ugrozio i svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju - rekla je ona.

Oduzeće mu dozvolu Mora u školicu vožnje Okanović objašnjava da se Pantić tereti za upravljanje vozilom u stanju veoma teške alkoholisanosti, vožnju u suprotnom smeru, gde su trake fizički odvojene, nepostupanje po znaku ovlašćenog službenog lica, kao i izazivanje sudara nepoštovanjem propisa. - Ukupna kazna za ova dela bila bi između 146.000 i 218.000 dinara, 24 kaznena poena i najmanje 14 meseci oduzimanja vozačke dozvole. Zbog velikog broja poena, on će morati da ide u školu o bezbednosti saobraćaja, ali to tek kada prođe 17 meseci od pravosnažnosti presude - objasnio je Okanović.

Kazne x vožnja u pijanom stanju - 100.000-120.000 dinara, 14 kaznenih poena, zabrana upravljanja vozilom od 8 do 12 meseci x vožnja u kontrasmeru sa fizički razdvojenim trakama - 20.000-40.000 dinara, 6 kaznenih poena, najmanje 3 meseca zabrane x nepostupanje po naredbi službenog lica - 20.000-40.000 dinara, 2 kaznena poena i 3 meseca zabrane upravljanja x nepoštovanje saobraćajnih znakova - 6.000-8.000 dinara i 2 kaznena poena

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto:Sonja Spasić, printskrin, Kurir )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track