ISPOVEST VOZAČA AUTOBUSA SA ZVEZDARE: Namerno sam se zakucao u lokal, inače bih pregazio ljude!
Foto: Vlada Sporčić

HAOS

ISPOVEST VOZAČA AUTOBUSA SA ZVEZDARE: Namerno sam se zakucao u lokal, inače bih pregazio ljude!

Crna Hronika -

Pukom srećom izbegnuta je velika tragedija kada se gradski autobus na liniji 20 juče oko 10.20 sati zakucao u lokal na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice.

Dragoslav Kovač (46), vozač autobusa, ispričao je za Kurir posle nesreće da je izgubio kontrolu nad vozilom zbog kvara.

- Išao sam iz pravca Mirijeva i trebalo je da skrenem desno, iz Bulevara u Ustaničku ulicu. Tada je autobus iznenada dobio preveliko ubrzanje, bukvalno je podivljao. Nekontrolisano se kretao, skoro 100 na sat. Nagazio sam kočnicu, ali nije reagovala. Video sam da je levo od mene uzbrdica i namerno sam skrenuo tu naglo. Udario sam u lokal. Morao sam da biram: ili da se zakucam u lokal, ili da pregazim ljude - rekao je Kovač.

foto: Vlada Sporčić

- Sva sreća pa niko nije teže povređen. Četiri žene zadobile su lakše povrede, uglavnom ortopedske - rekao je vozač, koji je zahvaljujući svojoj prisebnosti i brzoj reakciji izbegao pravu katastrofu.

foto: Vlada Sporčić

- Ne znam šta bi se desilo da sam skrenuo desno, nizbrdo... - dodao je on. Očevici nesreće ispričali su da je udarac autobusa u lokal bio strašan.

- Čuo sam dva udarca. Odjeknulo je kao bomba! Pomislio sam da je nešto eksplodiralo ispred lokala. Kada sam izašao, video sam autobus u našem magacinu. Iz njega su izlazile starije, povređene žene. Jednoj je bilo loše, rekao sam joj da sedne na stolicu ispred i doneo vode. Žalila se na povredu ruke - priča radnik lokala.

20 putnika bilo u autobusu

4 putnice iz autobusa povređene

On je objasnio da je autobus, kada je skrenuo, velikom brzinom prvo udario u parkirani "jugo", a potom u lokal. Kako su nam objasnili u autobusu je bilo oko 15 do 20 putnika. - Nakon što se autobus zaustavio u potpunom šoku su izazili napolje. Pomagao im je i vozač koji je prošao nepovređen iako je bio najbliži mestu udara. Šoferšajbna je potpuno bila smrskana - kaže očevidac.

Kako sanajemo povređene su četiri satrije žene R. P. (69), Z. Ž. (67), C. LJ. (65) kao i S. N. (54) koja se kasnije požalila na povrede. - Svi povređene žene zbrinute su u KBC Zvezdara, srećom niko od njih nije bio životno ugrožen - rekli su nam očevidci koji su u šoku posmatrali unište autobus. Nešto kasnije posle uviđaja vozilo parking servisa izvuklo je autobus iz lokala i tek tada se moglo videti koliko je zapravo uništen s prednje strane. Za divno čudo vozač ga je upalio i odvezao ga do garaže. Policija je obavila uviđaj i šta je uzrok nereće znaće se po okončanju istrage koja je u toku.

Ovo nije prvi put Vozač Dragoslav Kovač autobusa nam je objasnio da je autobus još uvek u garanciji i da je bio ispravan kada je krenuo. - Niko od nas, vozača ne očekuje ovakvu situaciju iako ovo nije prvi put da autobus poptuno podivlja. Dešavalo je se kolegama i ranije ali na svu sreću uspevali smo da izbegnemo tragedije. Verujem da je u proizvodnji ovih autobusa naprvaljena neka greška koja, nažalost, ne može da bude otkrivena na vreme da bi se ovakve situacije izbegle - kaže vozač i dodaje da je sreća u nesreći da nikog nije ubio.

Privatni prevoznik Autobus bio ispravan Autobus pripada firmi "Ariva", najvećoj i najmoćnijoj u Konzorcijumu privatnih prevoznika,u kojoj su obajsnili da je autobus bio na pregledu noć uoči nesreće. - Vozilo je bilo na pregledu sinoć, baš kao što se svakog dana pregleda. Novije je proizvodnje, staro godinu-dve, nikada sa njim nije bilo nikakvih problema. Vozač koji je upravljao je mlađi, i do sada nikada nije imao incidenata - rekao je Drago Tošić, prvi čovek Konzorcijuma privatnih prevoznika.

20 putnika bilo u autobusu

4 putnice iz autobusa povređene

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ Vlada Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track