NASTAVAK SUĐENJA U NOVOM SADU ZA UBISTVO VOJISLAVA ŠKRBIĆA: Svedok tvrdi da je Miloš Buha bio iznenađen kada je Škrbić ubijen!
Foto: Sladjana Stojanović

klupko zločina

NASTAVAK SUĐENJA U NOVOM SADU ZA UBISTVO VOJISLAVA ŠKRBIĆA: Svedok tvrdi da je Miloš Buha bio iznenađen kada je Škrbić ubijen!

Crna Hronika -

NOVI SAD - U nastavku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu, Milošu Buhi (47) iz Stepanovićeva, za učešće u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, saslušana su četri svedoka.

foto: S.S.

-Bio sam unutar lokala sa devojkom. Tu je već bio Voja, kome sam se javio, jer sam ga poznavao. Kako sam gledao prema ulazu video sam da ulazi Miloš Buha, koga takođe poznajem, a iza njega je išao Želja (Dušan Buha). Miloš se rukovao sa Vojom, kada je Želja izvukao pištolj i ispalio jedan hitac, pa drugi u Voju. Ja sam stajao ukopljen, dok je moja devojka, kao i većina bilo pod stolom. Video sam Miloša kako se iznenadio, ukočio se, izgledao mi je iznenađen šta se to dešava. Raširio je ruke, jednu prema Voji a drugu ka Dušanu, u tom smislu kao da je hteo da to spreči - rekao je svedok Milan Z.

Na pitanje tužioca, zbog čega na suđenju Dušanu Buhi, nije tako detaljno opisao Miloša, svedok je rekao da ga niko pitao.

Da podsetimo, na prošlom ročištu, osumnjičeni Miloš Buha je rekao da on nije kriv.

-Kunem se da ja nisam znao da će Željo da puca u Voju. Nije mi bilo poznato ni da između njih dvojice postoji sukob, jer da jesam, sprečio bih da se to tako završi. Nisam svojim telom štitio Želju, žao mi je Voje i njegove porodice. Ja sam sada u zatvoru na pravdi Boga - rekao je u svojoj odbrani Buha.

Miloš Buha, osuđen je u odsustvu na 17 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Škrbića,.ali mu se sada sudi u ponovljenom suđenju. On je uhapšen početkom novembra prošle godine po poternici, tri i po godine posle pomenute likvidacije i nalazi se u pritvoru.

foto: S.S.

Podsetimo, Vojislav Škrbić je ubijen 22. maja 2014. godine oko 21 sat u kafiću „Gondola” kod Dunavskog parka. Dušan Buha je okrivljen da je ubio Škrbića hicima iz pištolja, a Miloš mu je navodno pomogao tako što je prvi u restoranu prišao Škrbiću i počeo s njim da razgovara, nakon čega ga je Dušan upucao.

Dušan Buha se predao posle 20 dana i priznao ubistvo Škrbića, zašta je osuđen na 18 godina zatvora, dok je Miloš pobegao i skrivao se sve do početka novembra prošle godine. Miloš i Dušan, inače, nisu u srodstvu, već samo prezimenjaci. Suđenje se nastavlja u septembu.

(Kurir.rs/S. S. Foto: S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track