MONSTRUM IZ KOVILJA UMALO UBIO I ROĐENOG OCA, SESTRU SEKAO PO RUCI! Tukao čoveka dok je bio na zemlji, tetka ga čudom spasila! Imao je i OPRAVDANJE za iživljavanje!
Foto: S.S.

ispovest

MONSTRUM IZ KOVILJA UMALO UBIO I ROĐENOG OCA, SESTRU SEKAO PO RUCI! Tukao čoveka dok je bio na zemlji, tetka ga čudom spasila! Imao je i OPRAVDANJE za iživljavanje!

Crna Hronika -

Mara Živanov, rođaka Slavka Plavšića, koji je do smrti isprebijao oca svoje bivše supruge, tvrdi da je ubica i ranije bio nasilan, kao i da ne postoji osoba u selu koju nije maltretirao

Ako ima pravde, Slavko je zaslužio da istrune u zatvoru. Neka se zbog mojih reči slobodno ljuti njegov otac a moj brat Lazar, ali Slavko nije za život među ljudima nego za Goli otok. Da nikada više ne vidi ni sunca.

Ovim rečima započela je svoju ispovest za Kurir Mara Živanov, tetka Slavka Plavšića (30), koji je na Đurđevdan do smrti isprebijao oca svoje bivše žene Josipa Baranja (61) u Kovilju.

Josip Baranj
Josip Baranjfoto: Privatna arhiva

Spasla brata

- Da je bio u zatvoru za sva zlodela koja je učinio, ovo se ne bi desilo. Znam da će moj brat, a njegov otac, da se ljuti na mene što pričam, ali samo nek se seti kako sam mu pre šest godina spasla život kada ga taj isti Slavko umalo nije ubio. Došla sam u njihovu kuću i zatekla Slavka kako udara mog brata, koji je ležao na zemlji - ispričala je potresena tetka ubice.

Mara Živanov
Mara Živanov foto: S. S.

Imao opravdanje: Tako mi došlo

Ona kaže da je zbog tog prizora dobila nadljudsku snagu i da je odmah skočila na pomahnitalog bratanca.

- S leđa sam ga zgrabila za vrat i počela da ga gušim. Već je počeo da krklja kada je uspeo da me odgurne leđima i padne preko mene. Ruke nisam skidala s njegovog vrata sve dok nije došla policija. Odveli su ga, ali su ga pustili čim se istreznio. Oca je tukao i kada su slavili mlađem sinu 18. rođendan, jer je bio pijan i, kako je rekao, "tako mu došlo" - priča Mara.

Ubica Slavko Plavišić
Ubica Slavko Plavišićfoto: S.S., Privatna arhiva

Ona je donedavno s decom živela u Kovilju, ali se preselila u Novi Sad.

Tukao sve po selu

- Nema koga nije maltretirao u selu. Moju decu je tukao kad god mu se htelo. Žao mi je što te noći nisam bila u Kovilju. Garantujem da bih spasla Josipa, pa po cenu da mene ubije. Slavko nije čovek, kad popije, on se pretvori u zver, ne može se opisati rečima na šta liči tada. Josip je bio čovek koji ni mrava ne bi zgazio - kaže Živanovljeva.

Ona dodaje da su svi strahovali da će na kraju nekog ubiti.

- Pretio je porodici motornom testerom, hteo je da zapali kuću, upadao starijim meštanima u kuće i vređao ih. Brat i snaja su krivi što su to sve prikrivali - završava naša sagovornica.

Monstruozno Nožem sekao bolesnu sestru

Slavko ima još dva brata i dve sestre, od kojih je jedna polupokretna.

- Nikada neću zaboraviti kada je polupokretnu sestru posekao nožem po dlanu. Razlog je bio što mu majka nije bila kod kuće, a pitao je sestru šta ima za ručak. Ona mu je iznela pečeno pile sa krompirima, a on je skočio i oborio je, uzeo nož i rekao: "Šta sad, treba stalno da jedem piletinu". Sreća pa je naišla druga sestra i pomogla joj, ali joj je ostao ožiljak na dlanu - kaže Mara.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović/Foto:S.S./Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track