SUĐENJE VOĐI NAVIJAČA ZA RANJAVANJE POTPREDSEDNIKA FK VOJVODINA: Kecman ne priznaje krivično delo, oštećeni tvrdi da prvi put vidi okrivljenog, a svedoci menjali iskaz

bio u bekstvu

SUĐENJE VOĐI NAVIJAČA ZA RANJAVANJE POTPREDSEDNIKA FK VOJVODINA: Kecman ne priznaje krivično delo, oštećeni tvrdi da prvi put vidi okrivljenog, a svedoci menjali iskaz

Crna Hronika -

NOVI SAD - Ne priznajem krivično delo koje mi se stavlja na teret. Bio sam prisutan te večeri u lokalu u Ulici Laze Telečkog, ali ne u tuči I ranjavanju -rekao je po prvi put posle pet godina od događaja, na početku glavnog pretresa u Višem sudu, Jovan Kecman zvani Coja (39) iz Novog Sada, koji se tereti da je sa dva hica iz pištolja ranio Dalibora Boganovića - Boću (42), policajca u ivalidskoj penziji od posledica ranjavanja.

Kecman je do maja prošle godine bio u bekstvu.

-Kada su mediji počeli da me "razvlače", gde su pisali da sam ja pucao, ja sam napustio zemlju i preko Mađarske otišao u Nemačku. Plašio sam se policije, jer su me već privodili zbog neke tuče u lokalu, a sa kojom ja nisam imao ništa. A I odgovarao sam za prodaju narkotika, nelegalno nošenje oružja i razbojništva - kaže Kecman.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Što se tiče spornog događaja, od 03.10.2014.godine, kada je Kecman bio sa svojim društvom u lokalu u Laze Telečkog, bio je i oštećeni Bogdanović u društvu sada pokojnog (ubijenog) Marka I njegovog oca Zorana Markuša.

-Markuša I Boću znam iz priča po gradu, lično ih nisam znao. Nije tačno da sam se raspravljao sa Markom Markušem oko muzike. Nisam video ni tuču, niti koje je pucao. Da se ja krivim saznao sam iz medija, jer sam posle tog događaja umesto u svoj stan na Novom naselju, gde mi se nalazi I kafić, otišao sam kod babe na Detelinari. Od nje sam otišao za Nemačku - priča iznoseći odbranu Coja.

Oštećeni Dalibor Bogdanović zvani Boća, na ročistu je rekao da prvi put vidi Kecmana.

-Ne znam ko je pucao na mene. Niti mogu da prepostavim zašto bi neko pucao u mene. Ne mogu ni da opišem lice koje je pucalo u.mene. Ne sećam se ni boje kose, ni visine, čini mi se samo da je imao tamniji duks ili jaknu. Više sam gledao u pištolj, nego u to.lice - rekao je oštećeni Bogdanović.

Ono što je iznenadilo sudiju i zamenika tužioca je da su pojedini svedoci "menjali" svoje iskaze date ranije, u tom smislu "da ih je policija promoravala šta da kažu, pa do toga da se jedna devojka posle pet godina, prolazeći.pored tog lokala videla u toj gužvi muškarca sa pištoljem, visokog oko 1,80, svetlije kose, crne farmerke i crnu jaknu. Na pitanje tužioca i sudije zašto.je sada promenila iskaz i.kako se sada setila posle pet godina.

-Pa sada sam se setila. A sve to što sam pre rekla bila sam primorana od strane policije. Ali sigurna sam da nije to bio Coja - rekla je svedokinja Dijana B.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja