DALIBOR BOGDANOVIĆ (42) IMAO SREĆE:Amateri sa pola kila eksploziva hteli da ga raznesu
Foto: Slađana Stojanović

BOMBA

DALIBOR BOGDANOVIĆ (42) IMAO SREĆE:Amateri sa pola kila eksploziva hteli da ga raznesu

Crna Hronika -

Istraga pokušaja ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42), penzionisanog policajca iz Novog Sada, utvrdila je da je ispod njegovog džipa BMW X5 bilo postavljeno pola kilograma eksploziva velike razorne moći.

Međutim, Bogdanović je preživeo eksploziju zahvaljujući tome što su napadači nestručno podmetnuli bombu. - Nisu to dobro odradili. Utvrđeno je da su te osobe postavile bombu pod sedište vozača, ali ne na sredini, već skroz levo, zbog čega je prilikom aktiviranja daljinskim upravljačem Bogdanoviću stradala leva noga. Da je bomba bila na sredini, Boći ne bi bilo spasa. Proverava se i mogućnost da su napadači to namerno uradili, jer su želeli samo da ga opomenu - kaže naš izvor.

foto: Slađana Stojanović

Podsetimo, Bogdanovićev džip dignut je u vazduh u petak uveče u naselju Detelinara. - Boća je kao i svake večeri išao na rekreaciju, na trčanje. Te večeri se vratio kući, ali je do stana otišao samo da se istušira. Zbog toga je njegov džip bio parkiran na parkingu gde inače nikad ne parkira. Kad se istuširao, krenuo je kolima do grada. Upalio je automobil, svetla i brisače i krenuo da se isparkira kad je došlo do jake detonacije - dodaje izvor.

(Kurir.rs/S. S./foto:S.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja