KAD JE ČUO ZA SMRT SVOG KUMA I PRIJATELJA, POLOMIO JE SVE PRED SOBOM: Baranin Vladimir Ulama demolirao ćeliju u spuškom zatvoru kad je čuo za smrt Mijovića i Jovanovića
Foto: Vijesti/Luka Zeković

prebačen u samicu

KAD JE ČUO ZA SMRT SVOG KUMA I PRIJATELJA, POLOMIO JE SVE PRED SOBOM: Baranin Vladimir Ulama demolirao ćeliju u spuškom zatvoru kad je čuo za smrt Mijovića i Jovanovića

Crna Hronika -

Baranin Vladimir Ulama demolirao je prekjuče ćeliju u kojoj robija u spuškom zatvoru kada je saznao da su u Nemačkoj ubijeni njegov kum Darko Mijović iz Podgorice i Danilovgrađanin Nikola Jovanović, koji mu je bio prijatelj. U toj pucnjavi u jednom stanu nadomak Berlina ranjeni su i Ulamini prijatelji Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je poreklom takođe iz Crne Gore.

Nakon što je oslobođen optužbi da je sa sada pokojnim Mijovićem ubio Petrovčanina Nemanju Medina, Ulama je iz istražnog zatvora prebačen u zatvor za kratke kazne, pošto je istom odlukom osuđen na šest meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, prenosi crnogorski Dan.

foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

Kada je prekjuče ujutru saznao za likvidaciju u Nemačkoj, polomio je televizor, kao i druge aparate i predmete u ćeliji u kojoj robija. Nakon toga je prebačen u samicu.

Odluka o izlolaciji ovog Baranina donešena je i kako bi se nakon likvidacije njegovih prijatelja u Berlinu povećale mere njegove bezbednosti.

Prema evidencijama bezbednosnih službi, Mijović i Jovanović bili su bliski "škaljarskom klanu", sa kojim se povezuju i ranjeni Vesković i Pavićević.

Nemačka policija i tužilaštvo ni juče nisu iznosili detalje likvidacije u Berlinu.

Saopšteno je samo da je na osnovu stanja u kojem su pronađena tela zaključeno da je u pitanju nasilna smrt, odnosno ubistvo.

Mijović i Jovanović su ubijeni u noći između nedelje i ponedeljka, kada su u stan u berlinskoj opštini Forst u kojem su boravili upali naoružani napadači. Vesković je u tom napadu teže ranjen i helikopterom je prevezen u bolnicu, dok je Pavićević zadobio lakše povrede i, prema podacima crnogorske policije, nije životno ugrožen.

foto: printscreen bz-berlin.de/Jorg Bergmann, Profimedia, Printscreen/Vijesti

Policija je ispred zgrade u kojoj su ubijeni Mijović i Jovanović uočila dva sumnjiva automobila. Zbog sumnje da je ispod njih postavljen eksploziv, oko 116 stanara odmah je evakuisano kako bi se bezbedno pregledala vozila i stanovi. Nemački mediji juče su preneli da je istraga nastavljena i da inspektori berlinske policije i dalje izuzimaju tragove sa mesta likvidacije kako bi veštačenjima došli do ubica. Takođe, utvrđuje se kada su ubijeni napustili Crnu Goru i kojim povodom su došli u Nemačku.

Mijović je iz spuškog zatvora izašao krajem marta, kada su u Višem sudu u Podgorici Vladimir Ulama i on oslobođeni optužbe da su 8. jula 2016. godine na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca. Prema podacima crnogorske policije, Jovanović je duže vreme živeo u inostranstvu.

Pavićević je njihov bliski prijatelj, kao i Vesković, koji je je rođak Darka Veskovića, zvanog Prika, koji je, prema sumnjama bezbednosnih službi, jedan od glavnih egzekutora "škaljarskog klana".

On se trenuto nalazi u pritvoru zbog sumnje da je sa Nemanjom Ivanovim 10. marta prošle godine ubio Blaža Đurovića (39) u Beogradu.

foto: Profimedia

Nakon ubistva u šumi zapalili oružje

Nemački mediji saopštili su da je u šumi koja se nalazi u blizini stana u kojem je došlo do ubistva pronađeno oružje kojim je počinjeno krivično delo. Prema njihovim navodima, odmah nakon likvidacije, u obližnoj šumi zapaljeno je oružje kojim je napad izvršen, a policajci su na tom mestu pronašli nekoliko uništenih automata i municiju.

O ubistvu u Berlinu odmah je obaveštena crnogorska policija. Utvrđeno je da je dvostruko ubistvo i ranjavanje u Berlinu nastavak sukoba sukobljenih kotorskih klanova.

Rat "škaljaraca" i "kavčana" do sada je odneo više od 40 života, a počeo je 2015. godine, kada je u španskom gradu Valensija nestalo 200 kilograma kokaina koji je bio vlasništvo tada jedinstvene kriminalne grupe iz Kotora.

Nakon toga je započela serija surovih likvidacija.

foto: Profimedia

Crnogorska policija od tada sprovodi brojne aktivnosti protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koji su stalno meta pretresa i kontrola. Oduzeta je veća količina oružja, vozila, sredstava za komunikaciju i drugih predmeta.

Učestvovao u incidentu sa dezodoransima

Kako su crnogorski mediji preneli, Ulama je bio jedan od učesnika u incidentu koji se dogodio nakon što je u spuški zatvor doveden vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan i smešten u posebnu ćeliju.

Njega su, naime, sa zatvorske šetnje kroz prozor dozivali drugi zatvorenici, a jedan od njih pozvao se na zajedničkog prijatelja, navodno želeći da ga pozdravi i pozivajući ga da priđe rešetkama kako bi se videli. Kada je Kašćelan prišao, usledio je napad - zatvorenici su ga gađali dezodoransima i drugim sredstvima za higijenu koje je moguće nabaviti u zatvorskoj prodavnici, a letela su i jaja.

(Kurir.rs/Dan/Blic,J.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja