NESTALI SUBOTIČANIN NAVODNO VIĐEN KOD SELA ŽEDNIK: Očajni sin i dalje traga za ocem i moli za pomoć
Foto: Privatna arhiva

sve čudnije okolnosti nestanka

NESTALI SUBOTIČANIN NAVODNO VIĐEN KOD SELA ŽEDNIK: Očajni sin i dalje traga za ocem i moli za pomoć

Crna Hronika -

SUBOTICA- Šta se događa sa nesrećnim čovekom iz Subotice koji je nestao pre četiri dana, Nikolom Mandarićem (73) ne zna se, ali su sve čudnije okolnosti nestanka. Navodno je viđen pre dva dana kod sela Žednik, gde je od prolaznika tražio pomoć, ali trag se i dalje gubi.

Kako je Kurir pisao pre nekoliko dana, sin Nikolin je prijavio nestanak oca 12. maja, a otac je iz kuće otišao 11. maja oko 19 sati uveče, kada je i viđen u naselju Prozivka.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP/Ilustracija

Nesrećni čovek se uputio u apoteku, novim sivim biciklom, tako je rekao porodici prilikom napuštanja kuće. Sin Miroslav je prijavio nestanak u nedelju 12. maja, opisao da je otac visok 174 santimetra, ima oko 75 kilograma, braon oči i prosed je. Izašao je u kockastoj narandžastoj jakni i donjoj sivoj trenrci i patikama, na modernom biciklu.

Sumnjalo se da je možda otišao prema Višnjevcu, gde je nekad živeo, ali nakon sinovljeve ponovne posete policiji, Miroslava je nazvala jedna žena, koja je tvrdila da je Nikolu videla u Žedniku, u utorak 14. maja, oko 10 sati i 30 minuta i da je stopirao na putu ka Bačkoj Topoli, koja je udaljena od Subotice oko 40 kilometara, a od sela Žednik dvadesetak.

„Navodno je stajao na putu pored pošte i stopirao. Pitao je ženu ide li u pravcu Bačke Topole, ali kada je izašla iz pošte, Nikole više nije bilo na tom mestu” ispričao je Miroslav šta je čuo.

Kaže da je otišao do mesta gde mu je viđen otac, raspitivao se i još dvoje ljudi mu je reklo da su videli Nikolu da stopira i da im se učinilo da malo teže hoda. U Žedniku porodica Mandarić ima rodbinu, ali nestali čovek nije svraćao do njih,

Ilustracija
Ilustracijafoto: N.H.

„Ne znamo zašto je išao prema Topoli, tamo nemamo nikog, a ženi koja se javila zatražio je 200 dinara. Ne možemo ni pretpostaviti šta mu se desilo, ako je ostao i bez bicikla, a imao je i 14 hiljada dinara kod sebe” navodi Miroslav, koji je uznemiren, postavio i plakate po Bačkoj Topoli, gde mu niko nije inače potvrdio da je video nestalog čoveka.

Porodica je zabrinuta, ne zna da li je tražio novac za hranu i sada im svaka reč građana koji su ga možda videli mnogo znači. Plaše se da ga je možda demencija blokirala, iako ranije nisu imali problema. Porodica apeluje na sve ljude, da ukoliko vide ili imaju bilo kakvu informaciju jave policijskoj stanici ili porodici na broj 065-6617520.

Sin Miroslav kaže, da otac nije poneo ni mobilni telefon sa sobom, a porodica je u očaju, jer je prošlo više dana od Nikolinog nestanka i ne znaju šta je moglo da ga snađe.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track