TELO MALOLETNICE PRONAĐENO U ŠTALI U SENTI: Ubila se devojčica iz hraniteljske porodice
Foto: Saša Urošev

tragedija

TELO MALOLETNICE PRONAĐENO U ŠTALI U SENTI: Ubila se devojčica iz hraniteljske porodice

Crna Hronika -

H. P. (15) više od dve godine živela kod Z. J. i M. J. nakon što su stručnjaci procenili da majka, koja ima psihičke probleme, ne može da brine o njoj

Maloletna H. P. (15) iz Senta, učenica OŠ "Turzo Lajoš", pronađena je juče obešena u štali kuće svojih hranitelja Z. J. i M. J. u Senti.

Kako saznajemo, devojčica je najverovatnije izvršila samoubistvo vešanjem.

- Stravičan prizor zatekao je njen hranitelj Z. J. Pošto je primetio da je nema, otišao je da je potraži i našao je u štali. Obesila se o šal - pričaju šokirane komšije, koje kažu da je njihovu inače tihu i mirnu ulicu juče uznemirila policija, ali i plač neutešnih hranitelja.

foto: Saša Urošev

Divni ljudi

Jedan komšija je ispričao da je porodica u kojoj se desila tragedija divna i da oni već deset godina, kao hranitelji, čuvaju tuđu decu i brinu o njima. - Ne mogu da poverujem da je ovo istina. Viđala sam tu devojčicu u prolazu. Strašno - rekla je komšinica.

Policija je juče na mestu gde je nađeno telo H. P. obavila uviđaj, a telo je poslato na obdukciju.

- Koliko smo čuli, H. P. i njeni polusestra i polubrat su u ovu hraniteljsku porodici bili izmešteni zbog neadekvatnog roditeljskog staranja. Njihova majka je navodno više puta pokušavala da izvrši samoubistvo, pa su stručnjaci procenili da su deca pored nje ugrožena - priča izvor Kurira i nastavlja:

- Pre otprilike dve i po godine, brigu o troje maloletne dece preuzeli su hranitelji. Njihova majka se nije ustručavala da preti policiji i napada službenike. Utvrđeno je da žena ima psihičke probleme. Sekla se žiletom i gutala je lekove. Deca su sve to gledala, pa je procenjeno da je za njih bolje da ne žive sa majkom.

Pila lekove

Nažalost, kako su ispričali meštani Sente, devojčica H. P. je i ranije pokušavala da sebi oduzme život.

- Samopovređivala se žiletom, a pila je i neke lekove. Znam da su se hranitelji posle toga obraćali lekarima za pomoć - kaže meštanin. U kući Z. J. i M. J. juče nismo zatekli nikoga, kuća je bila zaključana, a komšije veruju da je bračni par otišao da sređuje papirologiju.

Komšije o porodici Hranitelji za primer

Z. J. i njegova supruga M. J., kako su komšije ispričale, važe za jednu od najboljih hraniteljskih porodica u Senti. Posvećeni su i predani u zbrinjavanju dece bez roditeljskog staranja. Bave se poljoprivredom i nemaju nijednu mrlju. - Sigurno je i njima jako teško nakon ove tragedije. Na put su izveli svoju, ali i tuđu decu koja su bila odbačena i zanemarena - kaže komšija.

(Kurir.rs/S.Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track