TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM SUBOTIČANINOM: Beživotno telo Nikole (73) pronađeno u rupi punoj vode
Foto: N.H.

strava

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM SUBOTIČANINOM: Beživotno telo Nikole (73) pronađeno u rupi punoj vode

Crna Hronika -

SUBOTICA – Beživotno telo Nikole Mandarića (73) iz Subotice, čiji je nestanak prijavljen u nedelju, 12. maja pronađeno je juče predveče u Ulici Jovana Mikića posle sedam dana potrage.

Policija je potvrdila da je Nikola nažalost nađen mrtav, ali je dat nalog za obdukciju, jer su nejasne i pomalo neuobičajene okolnosti smrti nesrećnog čoveka.

Telo je nađeno u neravnini ulice, u kojoj je kako saznajemo nezvanično, poveća rupa, puna vode pa u tom omanjem kanalu je nađen leš Subotičanina.

Da telo nije bilo vidljivo iz daljine potvrđuje i podatak da su vatrogasci asistirali da se telo izvadi iz te vode. Lekari nisu mogli da utvrde uzrok smrti, pa su zbog sumnji naveli da se telo pošalje na obdukciju na Institut sudske medicine u Novom Sadu.

Nikolin sin Miroslav, koji je i prijavio nestanak oca, o čemu je Kurir pisao, naveo je da čekaju zvaničnu potvrdu nadležnih šta se dogodilo njihovom ocu.

"Policija nas je obavestila da je telo poslato na obdukciju, pa sad čekamo šta će nam reći. Rečeno nam je da je bicikl nađen tu kod njega, pa nam za sada nije jasno kako je preminuo", rekao je sin Miroslav.

Iako se ulica u kojoj je nađen mrtav Mandarić nalazi nedaleko od centra Grada, to je dosta specifična ulica, u kojoj je mirniji saobraćaj, nema toliko vozila kao u centru, pa biciklisti često voze tom ulicom, ali građani kažu da sa druge strane, prema majšanskom mostu ima i dosta beskućnika koji se kreću tim putem.

Nikola se našao baš u toj ulici, iako je svojim novim sivim biciklom viđen poslednji put, kako je rečeno, oko 19 sati, u naselju Prozivka, koje je na drugom kraju od centra Grada. Miroslav je rekao da je otac otišao u apoteku biciklom, sportski obučen, sa 14 hiljada dinara u džepu, a pošto se nije vratio ni sutradan, prijavili su nestanak policiji.

Reagovali su i građani, da je viđen u selu Žednik, nedaleko od Subotice, dva dana posle nestanka. Nakon toga Nikoli se ponovo gubi trag, dok nije nađeno njegovo beživotno telo, pet dana kasnije nakon te poslednje informacije.

Porodica se nadala do juče da će se otac ipak živ vratiti kući, ali stigla je tragična vest da je pronađen mrtav, a obdukcija će ukazati na okolnosti smrti Nikole, za kojeg mnogi Subotičani kažu da je bio vredan i dobar čovek.

(Kurir.rs/N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja