VOZAČ U FUTOGU ODVEZAO CISTERNU NA PRANJE, A UNUTRA... 4 migranta pronađena bez svesti, lekari im se bore za život (FOTO)
Foto: S.S.

vatrogasci i hitna u akciji

VOZAČ U FUTOGU ODVEZAO CISTERNU NA PRANJE, A UNUTRA... 4 migranta pronađena bez svesti, lekari im se bore za život (FOTO)

Crna Hronika -

NOVI SAD - Četiri migranta pronađena su bez svesti i u teškom stanju u cisterni u Futogu i lekari im se bore za život, nezvanično saznaje Kurir.

Vozač je odvezao praznu cisternu na pranje a kad su radnici počeli svoje posao imali su šta i da vide - šok! Unutar cisterne videli su četiri migranta bez svesti i odmah su pozvali pomoć.

Njih četvorica sakrili su se u kamionskoj cisterni i pronađeni su u Futogu, a morali su da ih izvlače vatrogasci.

foto: S.S.

- Dobili smo poziv od policije oko 12 časova, da su u Futogu, pronađene četiri muške osobe u teškom stanju. Nakon izlaska naše četiri ekipe na teren, pronađene su četiri NN muške osobe, starost između 20 i 30 godina, u teškom opštem stanju, bez svesti i svi su preveženi na reanimaciju Urgentnog centra - kaže za naš list, dr Ivana Ramović, pi-ar Hitne pomoći Novi Sad.

U Urgentnom centru KC Vojvodine, pi-ar Siniša Knežević potvrdio nam je da su primljene četiri muške osobe.

- Oni su primljeni sa znacima toplotnog udara i hipoksije. Svi pacijenti su životno ugroženi i nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije Urgentnog centra KCV gde se sprovode mere reanimacije i intenzivne nege i lečenja – kaže Knežević.

Kako saznajemo, cisterna je slovenačkih registarskih tablica.

-Vozač se vraćao sa Kosova, gde je odvezao šećer. Kada se vraćao, zastajao je praveći pauzu. On tvrdi da nije znao za "sakrivene putnike", i da prepostavlja da su se možda ukrcali kada je pravio pauze. Inače, migranti su Avganistanci, koji su imali dokumenta u torbi - kaže izvor Kurir

(Kurir.rs/S. S./Foto: S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track