Najnovije vesti

DRAMATIČNA ISPOVEST BRAČNOG PARA ČIJI JE STAN GOREO NA 15. SPRATU: Vatra nam je presekla put, gušili smo se od dima i polako gubili nadu da ćemo ostati živi
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

nesreća zbog plinske boce

DRAMATIČNA ISPOVEST BRAČNOG PARA ČIJI JE STAN GOREO NA 15. SPRATU: Vatra nam je presekla put, gušili smo se od dima i polako gubili nadu da ćemo ostati živi

Crna Hronika

Samo zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji vatrogasaca prekjuče je na Novom Beogradu izbegnuta tragedija kada je vatra buknula na 15. spratu solitera u Ulici Jurija Gagarina.

 

- Suprug je menjao plinsku bocu, povezivao instalaciju, kada je buknula vatra. Pokušao je ćebetom da je ugasi, ali se ona poput munje proširila po stanu. Sakrili smo se na terasi i vikali komšijama da zovu vatrogasce i Hitnu pomoć. Gušili smo se u dimu - započinje priču starija žena koja je i dalje potresena svime što su ona i njen suprug doživeli, navodi Blic.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dragan Kadić

U jednom trenutku izgubili su nadu da će pomoć stići na vreme.

 

- Srećom, vatrogasci su uspeli da ugase vatru u jednom delu stana, da naprave “koridor” i dođu do nas na terasi. Posle su nas bezbedno izveli napolje.

 

Odmah su ih odveli na VMA.

 

- Hvala bogu, ja sam odlično prošla, nemam nikakve vidljive povrede.

 

Međutim, moj muž je i dalje u bolnici, ima opekotine cele leve ruke, a i oko mu je zatvoreno.

 

Već sam pogled na stan govori o izuzetno velikoj šteti.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP

- Samo je jedna soba ostala netaknuta, sve ostalo je izgorelo. Skoro sve je uništeno, čak i kupatilo koje smo nedavno renovirali - rekla je gospođa koja nije želela da se slika kako se rodbina ne bi zabrinula pre nego što stupe sa njima u kontakt.

 

Da je situacija bila dramatična, potvrđuju i drugi stanari ove zgrade.

 

- Gust dim se spuštao dole do devetog ili desetog sprata. I kod nas se teško disalo, a kamoli gore gde je bila vatra. Odmah smo pojurili niz stepenice ka izlazu - ispričala je mlađa sugrađanka.

 

(Kurir.rs/Blic, M.Vranić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...