SPREČEN POKUŠAJ SEKS-TREFIKINGA: Prodavali dete (14) kao robinju!
Foto: Shutter

horor u nišu

SPREČEN POKUŠAJ SEKS-TREFIKINGA: Prodavali dete (14) kao robinju!

Crna Hronika -

Grupa kosovskih Albanaca uhapšena na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", pošto su hteli da u Nemačku prokrijumčare tinejdžerku, koju bi potom prodali kao robinju

Niška policija sprovela je munjevitu akciju na aerodromu "Konstantin Veliki", gde je uhapsila Albanca F. O. (42) iz Prištine, R. F. (34) iz Kragujevca, kao i nemačku državljanku M. B. (18), koji su pokušali da prokrijumčare 14-godišnju devojčicu, koju su roditelji prodali!

Drama u Nišu dogodila se u petak, kada je policija na aerodromu razotkrila ovu grupu koja je pokušala da devojčicu proda kao robinju. Oni se terete za krivično delo trgovina ljudima, jer se sumnja da je devojčica žrtva seks-trafikinga i da je trebalo da bude prodata kao belo roblje.

Ugovoreni brak

- Oni su, navodno, s namerom da zarade novac pokušali da omoguće prelazak granice, na aerodromu u Nišu, maloletnici od 14 godina, koja je u Nemačkoj trebalo da stupi u ugovoreni brak, a u stvari da postane robinja. Pretpostavlja se da bi brak u koji bi ona stupila bio fiktivan, kako bi joj se obezbedilo prebivalište u Nemačkoj, a nakon toga bi bila prebačena kod ljudi koji su zapravo dali novac za nju i tamo bi morala da radi sve što joj kažu - prepričava naš sagovornik iz istrage i nastavlja:

- Sumnja se da je mozak operacije F. O., koji je pronašao devojčicine roditelje, kupio maloletnicu od njih, ugovorio brak, ali i njeno organizovao prebacivanje preko granice. U ovom slučaju, devojčicu je u Nemačku trebalo da odvede 18-godišnja M. B., inače nemačka državljanka, kako ništa ne bi bilo sumnjivo, jer bi maloletnica putovala s devojkom približnih godina - rečeno nam je u policiji.

Prodali je ukućani

Iz istrage nezvanično saznajemo da je ona prodata u svojoj kući za veću količinu novca.

- Devojčica je imala pasoš i brzo će se saznati da li je lažan. Takav način seks-trefikinga nekada je rađen masovno. Roditelji prodaju dete nekom gazdi, ali uz fiktivan brak s nekim da bi, kao, legalizovali to - rečeno nam je nezvanično u policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Stravično Ugovoreni brakovi običaj Kako je objasnio naš izvor, devojčica dolazi iz sredine u kojoj je ugovoreni brak običaj. - Upravo to su iskoristili kako bi je prebacili u Nemačku, jer ljudima iz njene okoline verovatno ne bi bilo neobično da su je roditelji prodali za veliku svotu novca - kazao je izvor Kurira.

Brojke

x 3 osobe uhapšene x 14 godina ima devojčica

(Kurir.rs/ M.S. J.I./ Foto: Ilustracija Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track