POČELO SUĐENJE BIZNISMENU ZBOG KOKAINA: Bosu iz Australije koji je uhapšen u Boegradu preti doživotna!
Foto: Printscreen, Printscreen/rohanarnold.com

SIDNEJ

POČELO SUĐENJE BIZNISMENU ZBOG KOKAINA: Bosu iz Australije koji je uhapšen u Boegradu preti doživotna!

Crna Hronika -

Rohanu Arnoldu (44), biznismenu iz Australije koji je u januaru 2018. bio uhapšen u beogradskom hotelu "Metropol" zbog šverca kokaina, počelo je suđenje pred sudom u Sidneju.

On se po deportaciji iz Srbije suočio sa pet optužnica za međunarodni šverc 1,28 tona kokaina, zbog čega mu preti doživotna robija.

- Optuženi je na početku suđenja priznao krivicu i sklopio sporazum s tužilaštvom. Međutim, to ga nije oslobodilo mogućnosti da bude osuđen na doživotnu, jer je sporazum sklopio samo za jednu optužnicu. Ostalo mu je da se u narednom periodu izjasni i na preostale četiri, po kojima mu preti ista kazna - preneli su mediji iz Australije.

Podsetimo, Arnold je uhapšen sa svojim saučesnicima Dejvidom Kembelom (50) i Tristanom Votersom (25) u "Metropolu" po poternici Interpola iz Kanbere. Istraga protiv njih počela je 2017, kada je na brodu pronađeno 1,28 tona kokaina.

- Tada je u luku Sidnej iz Kine stigao kontejner sa čeličnim cevima u čijim šupljinama je nađen kokain tržišne vrednost oko 500 miliona dolara - saopštila je australijska policija nakon hapšenja u Beogradu.

Kurir.rs/ B.T.

Foto.rs/ Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja