NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Darko Vesković u samici! Tražio da ga presele u grupnu ćeliju, ali plaše se da ga ne ubiju!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

ogromne mere obezbeđenja

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Darko Vesković u samici! Tražio da ga presele u grupnu ćeliju, ali plaše se da ga ne ubiju!

Crna Hronika -

Darko Vesković, koji je juče u Centralni zatvor prebačen uz ogromne mere obezbeđenja, tražio je da bude preseljen u grupnu sobu, ali je dobio odgovor "da je za njega dobro da bude sam"

Darko Vesković, optužen da je sa Nemanjom Ivanovom učestvovao u ubistvu Blaža Đurovića (39) u oktobru 2018, nalazi se u samici u zgradi Specijalnog suda, zbog čega je na jučerašnjem suđenju protestovala njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Vesković je u sredu na suđenje u Centralni zatvor, gde se održava zbog bezbednosti, prebačen u pratnji Žandarmerije i uz ogromne mere obezbeđenja.

Nije iznosio odbranu

- On je u samici u pritvoru u Ustaničkoj i ne zna zbog čega za njega važe tako strašni uslovi. Pisao je upravi, molio da bude smešten u grupnu sobu, ali nije dobio zvaničan odgovor, već mu je usput rečeno da je "tako dobro za njega". Mislim da se njegova bezbednost i zdravlje tako dodatno ugrožavaju - protestovala je juče branilac Darka Veskovića.

Novi dokazi Ubica ostavio DNK na rukavici Zamenik tužioca Saša Drecun juče je predložio sudu da izvede nove dokaze koji su pribavljeni u međuvremenu, a kako je naveo, reč je o veštačenju DNK tragova na rukavici pronađenoj u gepeku automobila BMW X5, koji je zapaljen posle ubistva Blaža Đurovića. Na rukavici je, kako je naveo, na više mesta pronađen biološki trag Darka Veskovića.

Podsetimo, Darko Vesković na suđenju u februaru ove godine nije želeo da iznosi odbranu, ali je rekao da je njegova porodica upozorena da im je bezbednost ugrožena i da su njegovoj porodici "upućene pretnje od grupe Blaža Đurovića".

- Moj klijent je ranije rekao da su on i porodica ugroženi zbog plasiranja navoda u medijima da je postao svedok-saradnik. Rekao je i da mu je brat pozvan u policiju i da mu je saopšteno da mu je život ugrožen. To se i obistinilo, pošto je teško ranjen u Nemačkoj - rekla je juče pred Višim sudom branilac Darka Veskovića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

foto: Dragana Udovičić

Brat teško ranjen

Mediji su spekulisali da je Vesković pristao da policiji otkrije naručioca likvidacije Đurovića u zamenu za blažu kaznu. Navodno, za to je optužio Filipa Koraća, desnu ruku Luke Bojovića, za kojim je potom raspisana poternica i on je u bekstvu.

Njegov brat Miloš teško je ranjen 13. maja u stanu u Nemačkoj, u kom je boravio sa još nekoliko Srba i Crnogoraca, a za koje istražitelji veruju da su bliski "škaljarskom klanu". Napadači su upali i izrešetali ih na spavanju. U pucnjavi su ubijeni Darko Mijović i Nikola Jovanović, dok je teško ranjeni Vesković uspeo da zatraži pomoć komšija.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Privatna arhiva, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track