Najnovije vesti

DEA ĐURĐEVIĆ SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU: Nesreća se desila u dva minuta, život mi se promenio zauvek!
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Instagram

Prvo osnovno tužilaštvo

DEA ĐURĐEVIĆ SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU: Nesreća se desila u dva minuta, život mi se promenio zauvek!

Crna Hronika

Đurđevićeva, na koju je 7. februara naleteo autobus dok je stajala na trotoaru u Ulici Ljutice Bogdana, priključila se krivičnom gonjenju vozača Bojana Jovanovića (42)

Dea Đurđević (27), voditeljka TV Pink koja je umalo ostala bez ruke kada je na nju, dok je stajala na trotoaru u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu, naleteo autobus, saslušana je u Prvom osnovnom tužilaštvu i pridružila se krivičnom gonjenju vozača Bojana Jovanovića (42).

 

Kako Kurir saznaje, Đurđevićeva, koja je saslušana kao oštećena, pred tužiocem se do detalja prisetila kobnog jutra koje joj je zauvek promenilo život.

 

Prvo se sudarila

 

- Ispričala je da je jezivoj nesreći prethodio manji sudar nje i devojke u drugom automobilu. Kada su obe izašle iz vozila kako bi pogledale kolika je šteta na kolima, naišao je autobus koji ju je pokosio na trotoaru. Voditeljka je objasnila da se sve, od njenog izlaska iz kola do nesreće u kojoj je teško povređena, dogodilo u nekoliko minuta - kaže izvor Kurira iz istrage.

 

foto: Printscreen

Na saslušanju je, kako dodaje, objasnila ni da ona, kao ni druga učesnica u prvom sudaru nisu stavile trougao u blizini mesta sudara, jer se sve odvijalo brzo.

 

- Prema njenim rečima, ona i devojka s kojom se sudarila nisu imale vremena da stave signalizaciju na put, jer je autobus naleteo gotovo odmah čim su izašle iz automobila - dodaje sagovornik i objašnjava da voditeljka nije mogla da proceni da li je vozač autobusa imao dovoljno vremena da reaguje i izbegne tragediju.

 

Vozač ranije saslušan

 

Stravična nesreća se, podsetimo, dogodila pre četiri meseca, na raskrsnici ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića, kada je voditeljka krenula na posao u studio TV Pink koji se nalazi u neposrednoj blizini. Dok je stajala na trotoaru ispred bolnice "Dragiša Mišović" i razgovarala sa ženom s kojom se čuknula, naleteo je autobus na liniji 78.

 

Vozač autobusa Bojan Jovanović
Vozač autobusa Bojan Jovanovićfoto: Vladimir Šporčić

Vozač Bojan Jovanović je na saslušanju tvrdio da je kolovoz na vrhu ulice bio zaleđen, zbog čega je nekontrolisano krenuo nizbrdo i pokosio voditeljku.

 

- Kada sam skrenuo u Ljutice Bogdana, primetio sam zaustavljena vozila. Nisam se kretao velikom brzinom, ali sam odmah sklonio nogu s gasa i počeo da kočim. Zbog leda, autobus je proklizao i udario u vozilo koje je stajalo u mojoj traci, a onda je udario i u zidanu ogradu ispred koje je stajala Dea - rekao je on.

 

Međutim, šta se zaista dogodilo i da li je vozač imao vremena da zaustavi autobus ili ne, utvrdiće se veštačenjem koje je tužilaštvo naložilo.

 


Iz zdravstvenih razloga
Nije došla u "Ami Dži šou"
Dea Đurđević preksinoć je trebalo da bude gost u emisiji "Ami Dži šou", autora i voditelja Ognjena Amidžića. Ona je, međutim, otkazala gostovanja pred početak emisije, i to zbog zdravstvenih razloga. Voditeljka je inače nakon dva meseca lečenja na VMA, gde ju je operisao dr Marko Bumbaširević, prebačena na KCS, gde je nastavila lečenje, a uz lekarsku preporuku dozvoljeno joj je da povremeno izlazi iz bolnice.

(Kurir.rs/I. Milićević - J. Spasić/, Foto: Privatna arhiva/V. Šporčić)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...