SLUČAJ BAKA COKE I UBISTVA INVESTITORA PRED APELACIONIM SUDOM: Optužnica za ubistvo Zorana Trifunovića nije potvrđena
Foto: Vladimir Šporčić

surova likvidacija iz septembra prošle godine

SLUČAJ BAKA COKE I UBISTVA INVESTITORA PRED APELACIONIM SUDOM: Optužnica za ubistvo Zorana Trifunovića nije potvrđena

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Stojanke Stojanović (71) sa Zvezdare, kojom se tereti za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (59) u septembru 2018. godine, kao i rešenje kojim joj je produžen pritvor u kojem je već devet meseci.

Apelacioni sud je ovim odlukama, naložio Višem sudu da ponovo odluči o optužnici, te da na osnovu analize dva (kontradiktorna) mišljenja veštaka jasno opredeli da li je Stojanovićeva procesno sposobna da joj se sudi (da li je uračunljiva ili nije), kao i da ponovo odluči i obraloži odluku o produženju pritvora.

foto: Vladimir Šporčić

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je da su usvojene žzlabe branilaca kojima se ukazuje da su u prvostepenom rešenju citirana i analizirana dva nalaza i mišljenja vezana za istu činjenicu, a to je procensa sposobnost okrivljene.

"Prvostepeni sud je u vezi sa ovom činjenicom, koja je odlučna za dalje vođenje krivičnog postupka, propustio da u obrazloženju rešenja pre svega navede razloge na koji način ceni te nalaze i mišljenja, kao i kom nalazu daje značaj i kakav", ukazala je Piljić.

Apelacioni sud ističe da takva činjenica ne može ostati nerazjašnjena i napominje da su neprihvatljivi razlozi prvostepenog suda "da će se kontradiktorni dokazi ceniti u fazi glavnog pretresa".

U ponovnom postupku podlučivanja, Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da analizira dva nalaza sudskih veštaka koja su sama po sebi kontraidktorna, navela je Piljić.

Inače, ukoliko bi se utvrdilo da je Stojanka Stojanović procenso nesposobna, postupak protiv nje bi morao da bude prekinut.

Ona se optužnicom tereti zbog krivičnog dela ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora do 15 godina.

Do ubistva je došlo u Bulevaru kralja Aleksandra, na teritoriji opštine Zvezdara 2. septembra 2018, a mediji pišu da su ubistvo zabeležile sigurnosne kamere.

Mediji su tada preneli da je protiv Trifunovića vođeno više postupaka zbog fafalsifikovanja isprava, gradnje bez građevinske dozvole, prinuda, iznuda, ali da on ipak nije nikada osuđivan.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja