TAJNA CRVENE DESETKE SRCE! POLICIJA UHAPSILA BRATANCA BALKANSKOG ESKOBARA, A ONDA SU PRONAŠLI NEŠTO NEOBIČNO: Svaki paket droge imao je sa obe strane kartu!
Foto: Printscreen, Printscreen YouTube

šverc narkotika

TAJNA CRVENE DESETKE SRCE! POLICIJA UHAPSILA BRATANCA BALKANSKOG ESKOBARA, A ONDA SU PRONAŠLI NEŠTO NEOBIČNO: Svaki paket droge imao je sa obe strane kartu!

Crna Hronika -

Čedo Kalić (28), koji je u bliskim rodbinskim vezama sa Safetom Kalićem, sumnjiči se da je duže vreme prebacivao heroin i marihuanu iz Crne Gore u Srbiju

Čedo Kalić (28), bratanac Rožajca Safeta Saja Kalića (50), koji je označen kao jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu, uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je preprodavao heroin i marihuanu.

Kako se sumnja, Kalić i njegov saučesnik Ognjen N. (27) duže vreme nabavljali su narkotike u Crnoj Gori i prebacivali ih u Srbiju.

- Policija je prilikom hapšenja kod rođaka balkanskog Eskobara, kako su mediji ranije prozvali Safeta Kalića, pronašla 800 grama heroina, dok je pretresom kuća, koje su Kalić i Ognjen N. koristili, nađen i kilogram marihuane. Sumnja se da su oni na tajnim lokacijama prepakivali drogu i preprodavali je po Beogradu preko svoje razgranate mreže saradnika i kurira - objašnjava naš izvor i dodaje da je Kalićeva grupa imala i svoje oznake za narkotike:

hapšenje u Beogradu
hapšenje u Beogradufoto: screenshot MUP Srbije

- Oduzeti heroin i marihuana bili su obeleženi zalepljenim kartama sa obe strane paketa. U pitanju je crvena desetka srce - dodaje izvor.

Inače, stric uhapšenog Čeda Kalića poznat je gotovo svim policijama u regionu, ali i Evropi.

- Policije u regionu su ga ranije označile kao najvećeg narko-dilera na Balkanu, zbog čega je i dobio nadimak balkanski Eskobar. Kalića je pratila i priča da je tokom dvehiljaditih bio ekskluzivni snabdevač drogom zemunskog klana i da je imao dobru saradnju sa ubijenim vođama "zemunaca" - Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem. Međutim, ove optužbe nikada nisu dokazane pred sudom - podseća naš izvor i dodaje da se Kalić posle akcije "Sablja", kada su ubijeni Spasojević i Luković, sklonio u Peć, upravo zbog poslovnih veza sa zemunskim klanom, kao i da je navodno sarađivao i sa Naserom Keljmendijem.

Safet Kalić
Safet Kalićfoto: Kurir štampano

Čuveni Rožajac izdržao je četvorogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog trgovine heroinom, a u Rožaje se vratio prošle godine.

- Pred sudovima u Crnoj Gori se protiv Safeta, ali i njegovog brata Mersudina i supruge Amine vodio postupak zbog pranja 7,7 miliona evra zarađenih švercom droge, ali su sve troje pravosnažno oslobođeni ovih optužbi. Tokom sudskog procesa, Kaliću je bila oduzeta izuzetno vredna imovina - preduzeća, nekretnine, kao i novac i akcije. Deo imovine im je vraćen, a Kalićevi brat i žena dobili su odštete zbog neosnovanog hapšenja.

Čuvena svadba Pevala mu Severina

Safet Kalić je javnosti postao poznat 2000. godine i to nakon svoje svadbe. Naime, goste na toj proslavi zabavljala je pevačica Severina, a među svatovima su bili tada najveći kriminalci iz regiona, ali i neki pripadnici tajnih službi iz Crne Gore. Na Kalićevoj svadbi gost je bio i Ljubiša Buha Čume, prvi svedok-saradnik.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Youtube printscreen, MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track