Najnovije vesti

PLJAČKA KOD KURŠUMLIJE: Lopov pokrao lopova
Foto: Shutterstock

IRONIJA

PLJAČKA KOD KURŠUMLIJE: Lopov pokrao lopova

Crna Hronika

B. B. (59) i A. S. (26) prvo opelješili meštanina planinskog sela, pa podelili plen, a onda je B. B. ukrao polovinu novca od A. S. i potrošio ga

B. B. (59) i A. S. (26) iz Male Plane uhapšeni su zbog sumnje da su pre više od mesec dana u planinskom selu kod Kuršumlije provalili u kuću Svetomira Arsenijevića (51) i ukrali 18.000 evra. Pljačkaši su novac podelili popola, posle čega je B. B. opljačkao svog saradnika A. S. i novac potrošio.


Pre nekoliko meseci uhapšeni su došli kod Svetomira, navodno zainteresovani za kupovinu starog gvožđa i drva. Tada su smislili pakleni plan - da ga opljačkaju, nakon čega su ga nekoliko meseci pratili.


- Jedan deo novca sam držao u torbici, drugi deo među listovima jedne knjige. I torbica i knjiga su bili u vitrini, gde su bile neke kutije i čaše. Nisu mnogo preturali po kući. Iz torbice su izvadili novac, a knjigu bacili u šumu - rekao je Arsenijević medijima.


Nakon hapšenja osumnjičenih Svetomir se s njima susreo u policijskoj stanici.
- Pitao sam mlađeg gde je moj novac, a on mi je rekao da je sve kod starijeg i priznao svaki detalj pljačke. Ljut na starijeg, jer je i njega opljačkao, odmah je sve priznao. Stariji nije hteo da razgovara sa mnom - rekao je Svetomir.


Policija nije pronašla novac, ali su meštani Male Plane primetili da je B. B. tokom maja kupio nekretninu u svom selu i renovirao staru kuću.
Opljačkani Svetomir je novac uštedeo za 30 godina od prodaje stoke.
 

(Kurir.rs B.T. / Foto / Shutterstock) 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...