Najnovije vesti

OSUMNJIČENA DA JE UČESTVOVALA U KRAĐI IDENTITETA: Uhapšena policijska službenica u Novom Sadu, još dvoje privedeno
Foto: Profimedia

protiv jedne službenice podneta krivična prijava

OSUMNJIČENA DA JE UČESTVOVALA U KRAĐI IDENTITETA: Uhapšena policijska službenica u Novom Sadu, još dvoje privedeno

Crna Hronika

Policija je, u saradnji sa tužilaštvom u Novom Sadu, zbog sumnje u koruciju, uhapsila jednu policijsku službenicu, kao i još dve osobe, dok je protiv jedne policijske službenice podnela krivičnu prijavu.

 

Policija je uhapsila J. P. (1980), službenicu Policijske uprave Novi Sad, Novosađanina N. B. (1978) i crnogorskog državljanina M. V. (1985), dok je protiv protiv policijske službenice Z. D. (1965) podneta krivična prijava, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova(MUP).

 

Sumnja se da je policijska službenica J. P., na zahtev N. B. proverila u sistemu MUP da li postoji biometrijski dokumenat na ime Miloš Begović.

 

Nakon što ga je J. P. obavestila da ne postoji, N. B. je, radi krađe identiteta, na ime Miloš Begović pribavio falsifikovani ugovor o kupoprodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana.

 

Osumnjičena J. P. je, kako se sumnja, pitala koleginicu Z. D. da li na osnovu te dokumentacije može da primi zahtev za izdavanje ličnih dokumenata, što je ona potvrdila.

 

Kako se sumnja, N. B. je obećao J. P. da će joj, za tu uslugu dati 1.500 evra, po izdavanju ličnih dokumenata.

 

Nakon dogovora, osumnjičeni crnogorski državljanin M. V., 6. juna podnosi falsifikovanu dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu osumnjičena Z. D. izdaje ličnu kartu, 8. juna, sa fotografijom M. V., a na ime Miloša Begovića i zaprima zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu izdaje 11. juna 2019. godine.

 

Policija je osumnjičenim J. P., N. B. i M. V. odredila zadržavanje do 48 časova i oni će nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je protiv Z. D. podneta krivična prijava u redovnom postupku.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...