pao danas na preševu

SRPSKI CARINICI ODMAH SU PROČITALI BEOGRAĐANINA (47) ZA VOLANOM KAMIONETA: Samo su mu rekli stani sa strane a onda su počeli da vade ulov iz tajnih bunkera (VIDEO)

Crna Hronika -

BEOGRAD/PREŠEVO - Carinici Srbije danas su oko podneva, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje veće količine droge na ulazu graničnog prelaza Preševo. Kako je merenje otkrivenih paketa u toku, tačna količina zaplenjenog narkotika biće naknadno saopštena.

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Severne Makedonije ka Sloveniji.

foto: Carina Srbije

Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podneva na teretni terminal prelaza Preševo, gde ga je iskusni carinik izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.

1 / 6 Foto: Carina Srbije

Ubrzo se pokazalo da je profilisanje putnika i vozila urodilo plodom, te da je carinski službenik s pravom posumnjao da kamionet nije prazan kako se naizgled čini.

Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namenjenom, objektu na prelazu.

foto: Carina Srbije

Nije lako bilo naći tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera, jer je bio dobro zakamufliran, što je ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari.

foto: Carina Srbije

Naime, naišavši na specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, bilo je jasno da je reč o prostoru koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe. Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili i tada su se pred njima ukazali paketi puni narkotika za koji se osnovano sumnja da je reč o marihuani.

foto: Carina Srbije

Vozač kamioneta je, po svemu sudeći kurir, jer je službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda, gde će ga sačekati primalac robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera.

(Kurir.rs/Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track