U STRAVIČNOJ NESREĆI POGINULA OMILJENA VASPITAČICA IZ ALEKSINCA: Deca van životne opasnosti... Poslednje reči uputila suprugu: PUT JE KLIZAV...
Foto: D.S.

istraga u toku

U STRAVIČNOJ NESREĆI POGINULA OMILJENA VASPITAČICA IZ ALEKSINCA: Deca van životne opasnosti... Poslednje reči uputila suprugu: PUT JE KLIZAV...

Crna Hronika -

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se danas popodne dogodila kod sela Adrovac poginula je vaspitačica Snežana Milić (52), a povređeno je dvoje dece iz Osnovne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju "Hristina Markišić" u Aleksincu.

Kako nam je rekla direktorka škole Jasna Nikolić, jedan dečak je otpušten iz aleksinačke bolnice dok je povređena devojčica odvezena u Niš jer je povredila kuk i ruku. Vozač u ovoj obrazovnoj ustanovi prevezen na Neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, dvoje dece, vozač i preminula Snežana Milić bili su u kombiju koji je vraćao decu iz škole kući. Padala je kiša, put je bio klizav i odjednom je njihov kombi naleteo na kamion čiji je vozač ostao nepovređen. Snežana je majka dve ćerke, a od jedne ima unuke koje je kako saznajemo u Aleksincu obožavala.

foto: D.S.

Poslednje reči je kazala svom suprugu jer je u trenutku udesa razgovarala telefonom s njim i rekla mu je da pada kiša i da je put klizav.

- Snežana je bila divna i jedna od najomiljenijih negovateljica. naša škola funkcioniše tako što decu iz grada dovode roditelji, a Snežana je bila zadužena da uzima i vraća dečicu koja su iz ruralnih područja Aleksinca. Ona je vraćala decu koja su bila u boravku. Strašno je što se dogodila ova tragedija za sve nas, i za kolektiv i za porodicu. Zao čas se dogodi kad se čovek najmanje očekuje. Naš vozač je pre izvesnog vremena vozio za Grčku, iskusan je u profesiji, ali nesreća ne bira - priča Nikolićeva

Snežanine komšije iz zgrade kažu da je Snežanina divna i radna porodica. Oni kažu da su ona i suprug mnogo toga prevalili preko glave da bi decu izveli na put što su i uspeli. U policiji je rečeno da se uzrok ove tragedije ispituje.

Kurir.rs/M.S./Foto: D.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja