SEJALI SU SMRT, UŽIVALI U NAJGORIM ZLOČINIMA ALI I NAJVEĆEM LUKSUZU: Šilerovu ste videli spolja, ali Kurir otkriva kako IZNUTRA izgleda hram imperije zla! NEVIĐENI SNIMCI
Foto: Printscreen

sada više ne postoji

SEJALI SU SMRT, UŽIVALI U NAJGORIM ZLOČINIMA ALI I NAJVEĆEM LUKSUZU: Šilerovu ste videli spolja, ali Kurir otkriva kako IZNUTRA izgleda hram imperije zla! NEVIĐENI SNIMCI

Crna Hronika -

Kurir je došao u posed ekskluzivnih snimaka unutrašnjosti "tvrđave" O tvrđavi Zemunskog klana u Šilerovoj ulici i danas se pričaju legende, a snimci Kurira otkrivaju kako je izgledalo ovo zloglasno zdanje u kojem su se godinama okupljali kriminalci, ali i pojedini političari!

foto: Kurir

Utvrđenje odakle su komandovali Dušan Spasojević Šiptar i Milorad Ulemek Legija bilo luksuzno uređeno, sa skupocenim nameštajem, pozlaćenim kvakama, umetničkim slikama, bazenom, a sve je bilo pokriveno video-nadzorom.

Zdanje u Šilerovoj izgrađeno je 1999. i, prema nekim procenama, sve je vredelo tadašnjih 8,5 miliona maraka. Stvari koje su se u njima nalazile retko su se mogle videti i na filmu. Tu su se nalazili olimpijski bazen sa mozaikom od retkog kamenja iz okeana, i to u obliku delfina, garniture od ponijeve dlake, parket od afričkog oraha, staklena bašta s retkim tropskim biljem...

foto: Kurir

Sve je bilo veoma skupo - od najsavremenijeg građevinskog materijala do pokućanstva i tehnike, koja je u to vreme bila poslednja tehnološka inovacija. Tako su čak i svi podovi u kućama imali podno grejanje, ali je posebno interesantno da je navodno i deo dvorišta grejan na ovaj način, što je retkost i u današnje vreme.

Dušan Spasojević Šiptar nije štedeo na novcu koji je stigao na nelegalne načine. Tako je za skupocene kožne garnituru u dnevnom boravku iskeširao 70.000 evra, a nije izgleda štedeo ni na komodi i vitrini koji su koštali 17.500 evra, kao i tri ćupa od po 500 evra.

Za luksuzni sto u kompletu sa deset stolica od trešnjinog drveta presvučenog u belu kožu Šiptar je iskeširao 43.000 nemačkih maraka, dok je u kuhinju uložio 9.000 evra. U sobama su snimljena i tri velika plazma televizora koje je platio po 6.000 evra.

Pripadnik Zemunskog klana je deo svoj bogatstva dao i na kupovinu rasvete, za koju je dao oko 87.000 evra. U okviru zamka u Šilerovoj izgradio je i salu za bilijar sa jednim atikvitetnim stolom od 7.500 i bade majer sedeća garniturom od 75.000 evra.

To mu nije bilo dovoljno, pa je kupio i četiri anfore od ukupno 1.800 evra, a nije štedeo ni na sali za vežbanje koja se prostirala na 110 kvadratnih metara u kojoj su bile sprave kupljene za 35.000 evra.

foto: Kurir

Javna je tajna da su se u sedištu „zemunaca“ godinama okupljali svi viđeniji kriminalci, estrada, ali i političari, od kojih je, kako se tvrdi, najčešće navraćao Čedomir Jovanović. Inače, objekti u Šilerovoj srušeni su 2003, a odluka o tome doneta je samo dan nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, za šta su osuđeni vođe i članovi ovog klana, među kojima i pripadnici JSO Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović. Upućeni tvrde da je Šilerova srušena da bi se sakrili dokazi o tome koji su sve političari bili gosti zloglasnih kriminalaca.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track