Najnovije vesti

LEGIJIN ČOVEK SE OTRGAO ZATVORSKIM ČUVARIMA: Željko Simeunović zbog toga dobio još 6 meseci zatvora! Biće u KPZ Beograd do 2020. godine
Foto: Profimedia

pripadnik Jedinice za specijalne operacije

LEGIJIN ČOVEK SE OTRGAO ZATVORSKIM ČUVARIMA: Željko Simeunović zbog toga dobio još 6 meseci zatvora! Biće u KPZ Beograd do 2020. godine

Crna Hronika

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na šest meseci zatvora nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željka Simeunovića (49) jer je dve godine pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud u Beogradu u Katanićevoj ulici.

Njemu je tada trebalo da se nastavi suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića, starijeg brata telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Kako je pred Višim sudom već osuđen na osam godina i devet meseci zatvora zbog optužbi za razbojništvo, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

U ovom slučaju je osuđen za krivično delo "bekstvo i omogućavanje bekstva lica lišenog slobode", precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na presudu ima pravo žalbe Višem sudu u Beogradu.

Naime, on je 14. jula 2017. prilikom izlaska iz marice odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo. Međutim, brzom intervencijom četiri komadira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Simeunović inače u KPZ Beograd, poznatijem kao zatvor "Nova skela", služi kaznu osam godina i devet meseci zbog razbojništva.

Kazna mu ističe 2020. godine.

Pred Višim sudom u Beogradu sudi mu se zbog optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića 2004. godine. To krivično delo je rasvetljeno tek 2012. godine.

Mediji su pisali da je on dobar prijatelj sa Dobrosavom Gavićem osuđenim za ubistvo Ražnatovića.

Gavrić je u bekstvu i nalazi se u Južnoj Africi.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...