Najnovije vesti

PIJAN IZAZVAO NESREĆU U KOJOJ SU POGINULA DVOJICA 16-GODIŠNJAKA: Apelacioni sud smanjio kaznu Miljanu Đukiću iz Smederevske Palanke na pet godina
Foto: Privatna Arhiva

presuda

PIJAN IZAZVAO NESREĆU U KOJOJ SU POGINULA DVOJICA 16-GODIŠNJAKA: Apelacioni sud smanjio kaznu Miljanu Đukiću iz Smederevske Palanke na pet godina

Crna Hronika

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu Miljanu Đukiću (24) i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora jer je vozeći pijan na putu u Smederevskoj Palanci izazveo saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dva mladića od po 16 godina, koji su bili sa njim u vozilu na zadnjem sedištu.

 

foto: Printscreen

Đukiću je ovom presudom preinačenae prvostepena presuda kojom je bio osuđen na šest godina zatvora i potvrđena je mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije od pet godina.

 

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

 

foto: Privatna Arhiva

Đukić je osuđen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer se 18. novembra 2017. godine u Smederevskoj Palanci, u stanju smanjene uračunljivosti, usled vožnje sa 1.54 promila alkohola u krvi, nije pridržavao saobracajnih propisa usled čega su nastradali P.O. i M.Š.

 

Vozio je pijan sa probnom vozačkom dozvolom u vreme zabrane upravljanja, nedozvoljenom brzinom ne manjom od 76 km/cas u naselju gde je brzina ograničena na 50 km/čas, izgubio kontrolu nad vozilom usled čega je došlo do nesreće i smrti dva mladića.

 

U odluci Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajucih okolnosti imao u vidu da Đukić nije osuđivan, da je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 22 godine, da se porodica M.Š. nije pridružila krivičnom gonjenju, da je u nezgodi i sam zadobio teške telesne povrede i da je izrazio kajanje.

 

foto: Privatna Arhiva

Otežavajućih okolnosti nije bilo.

 

Međutim, po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj svim navedenim olakšavajućim okolnostima, pa je Apelacioni sud prvostepenu presudu preinačio i Đukića osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet godina nalazeći da ce se ovakvom odmerenom kaznom zatvora ostvariti svrha kažnjavanja.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...