KRAGUJEVAC ŽALI ZA SVOJIM PČELAROM! Bata Petrović krenuo da spase otrovane pčele kod Kikinde, kada ga je udario auto iz suprotne trake
Foto: Printscreen

premiuo posle teške nesreće

KRAGUJEVAC ŽALI ZA SVOJIM PČELAROM! Bata Petrović krenuo da spase otrovane pčele kod Kikinde, kada ga je udario auto iz suprotne trake

Crna Hronika -

Milutin Bata Petrović (68), istaknuti pčelarski aktivista iz Kragujevca, preminuo je zbog povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 1. jula na putu kod Kovina!

Nesreća se dogodila kada je vozilo iz suprotnog smera iznenada prešlo u drugu saobraćajnu traku i u punoj brzini, bez kočenja, udarilo u „ladu samaru“ koju je vozio Petrović.

Milutin Petrović, zamenik predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i predsednik Društva pčelara Kragujevac, podlegao je povredama dva dana kasnije, 3. jula, u šok-sobi Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ u Beogradu.

Kako saznajemo, preminuo je zbog komplikacija koje su zahtevale veće količine krvi nulte negativne krvne grupe, kojih retko ima na zalihama u dovoljnim količinama.

foto: Kurir/S.U.

Njegove kolege apelovale su na sve pčelare da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije u Beogradu, ali je on, nažalost, preminuo.

- Tog jutra je na poziv pčelara iz Kikinde, čije su pčele otrovane, svojom „ladom samarom“ putovao za Kikindu. Nikako ne mogu da poverujem da je Bata preminuo jer on bio uveren da nikada neće umreti. Tolika energija, tolika snaga i elan tog čoveka plenili su sve oko njega, a on je prevazilazio sve prepreke. Ne mogu nikako da prihvatim da ga je ova prepreka savladala. Osećam nesnosnu bol, ne mogu da se smirim i prihvatim da ga više nema. Ne samo zbog gubitka najbližeg saradnika, najboljeg prijatelja i nosioca aktivnosti našeg saveza, već čoveka koji je bio neponovljiv, sposoban, optimističan, nezaustavljiv, prepametan, enormno inteligentan… Jednostavno, na ovoj planeti ne postoji osoba slična njemu - emotivno priča Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a, o svom prijatelju i kolegi.

On navodi da je vest o pogibiji sve dočekala kao grom iz vedra neba.

- Jednostavno mi mozak vrišti pri svakoj pomisli da više neću čuti njegov glas, njegove savete, niti videti njegovo optimistično lice. Siguran sam da je to neprihvatljivo svakome ko ga je iole poznavao. Siguran sam da ne postoji niko drugi ko u punoj meri shvata koga smo izgubili. Gubitak je apsolutno nenadoknadiv. Do kraja života neću moći da se smirim i prihvatim da ga nema. Učiniću maksimalni napor da njegove ideje i planove ostvarim jer je uložio čitav život u pčelarstvo, posvetio nam se svakim trenutkom svog života i otišao iznenada, neočekivano. Nije nam rekao zbogom i zato mu ne damo da ode - rekao je Rodoljub Živadinović u oproštajnom govoru.

(Kurir.rsAlo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track