OVO JE PRIČA O AVGANISTANCU KOJI SE UTOPIO U DRINI: Hteo je da ilegalno pređe u Srpsku i stigne kod majke u Francusku! Zaustavila ga je ledena reka   (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/shafiq_shirzad_mma

još jedan mladi život je otišao u nepovrat

OVO JE PRIČA O AVGANISTANCU KOJI SE UTOPIO U DRINI: Hteo je da ilegalno pređe u Srpsku i stigne kod majke u Francusku! Zaustavila ga je ledena reka (FOTO)

Crna Hronika -

Pre nekoliko dana, kada je pronađen leš koji je reka Drina izbacila kod Crne Bare, nadležni su odmah posumnjali da je reč o migrantu.

Tog kobnog dana, trojica migranata su pokušala da preplivaju Drinu kod Loznice. Dvojica su spasena, jedan se utopio.

Nekoliko dana kasnije, više nije bilo u pitanju NN lice, već Helal Širzad - Avganistanac, koji je bio u Loznici, gledao u Drinu i nadao se da će uskoro biti sa druge strane.

Kao i svako ko ovuda prolazi ili se zadrži neko vreme, sigurno je i Helal imao svoju priču, međutim, ono što mi sada jedino možemo da vidimo jesu priče ispričane kroz njegov Instagram nalog.

Na jednom od snimaka koje je objavio na ovoj društvenoj mreži, jasno se vidi kako se samopovređuje i kako na ruci već nosi ne mali i prilično vidljiv broj ožiljaka.

Kako neki kažu, u tradiciji Avganistanaca jeste da pojedinci duševnu bol prenose na fizičku. Ukoliko je tako, ovaj momak je, očigledno, i više nego patio.

A da je odlučio da krene dalje, bio odlučan da stigne do Francuske, gde mu se nalazila i majka, govori tetovaža kojom je prekrio te užasne ožiljke i, verovatno, označio novi početak u životu, ne sluteći da će samo nedelju dana kasnije, zapravo, doći kraj svemu

Da je, uprkos, svemu što ga je snašlo voleo život, vrlo jasno se može videti na fotografijama

Uspeo je da zavoli i Beograd

A bio je i zaljubljenik u sport i voleo je da se pohvali rezultatima

Helal je duže vreme boravio u Beogradu, a pošto se prijavio kao maloletnik, bio je smešten i u kampu Krnjača. Poslednje dane je proveo ponajviše u Loznici i nadao se da će uskoro biti sa druge strane reke, na putu ka Francuskoj i svojoj majci

Sudbina je, ipak, htela da njegov život bude tragično prekinut, a njegova majka je, umesto da ga sačeka u Francuskoj, iz Francuske došla, kako bi uradila ono što je za jednog roditelja najteže i najbolnije - da identifikuje telo svog sina i pobrine se za njegovu sahranu.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Instagram/shafiq_shirzad_mma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track