CRNI PETAK! PETORO MLADIH STRADALO U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA: Poginuli dvojica motociklista i trojica putnika sitroena!
Foto: Dado Đilas, Ilustracija

TUGA

CRNI PETAK! PETORO MLADIH STRADALO U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA: Poginuli dvojica motociklista i trojica putnika sitroena!

Crna Hronika -

U prvoj nesreći kod Stajićeva život izgubio Dragan S. (17), a zatim u drugoj, na Pupinovom mostu, Daniel Veličkovski (29). U trećoj tragediji kod Srpca stradali Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25)

Petorica mladića, starosti između 17 i 29 godina, poginula su u tri odvojene stravične saobraćajne nesreće koje su se dogodile u petak uveče u razmaku od po nekoliko sati.

Prva u nizu nesreća dogodila se u Stajićevu kod Zrenjanina oko 20 sati, kada je motociklista Dragan S. (17) izgubio kontrolu nad "hondom" i sleteo s puta.

Još dvoje povređenih

- Sumnja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, usled koje je mladić izleteo s puta, prošao kroz kapiju i udario u zid obližnje kuće. Dozvolu za vožnju motora nije imao, kao ni zaštitnu kacigu - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Meštani koji su videli nesreću odmah su pritrčali, ali tinejdžeru nije bilo pomoći.

Druga jeziva nesreća desila se posle dva sata, na Pupinovom mostu, kada je motociklista Daniel Veličkovski (29) izgubio kontrolu nad "kavasakijem" i udario u banderu.

mladić nastradao na mostu
mladić nastradao na mostufoto: Printscreen/Facebook

- Nedaleko od mesta na putu gde se tragedija desila je blaga krivina, put je neosvetljen, pretpostavlja se da je motociklista išao brzo i da je tu zapravo izgubio kontrolu nad motorom i udario u banderu. Motor je nastavio da klizi po putu i zaustavio se u srednjoj traci. Nekoliko trenutaka kasnije naišao je automobil BMW, za koji se takođe pretpostavlja da je išao većom brzinom od propisane i pokušao je da obiđe motor koji mu je bio nasred puta. Kada je cimnuo volan, automobil je naleteo na bankinu, odbio se nazad, pa prevrnuo na krov - objasnio je izvor Kurira, dodajući da su dve osobe iz BMW lakše povređene.

Jeziv prizor

U trećoj nesreći život su izgubila trojica mladića: Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25), sva trojica iz opštine Laktaši kod Banjaluke. I ovoj tragediji prethodila je najverovatnije neprilagođena brzina jer, kako se sumnja, mladići su bili u automobilu marke "sitroena C5", vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u kanal.

mladići poginuli u sitroenu
mladići poginuli u sitroenufoto: ATVBL / Facebook

Očevici jezive nesreće za medije su izjavili da je zvuk udarca automobila bio kao udar groma.

- Bilo je strašno! Kada sam izašao da vidim šta se dešava, dva tela su bila van automobila i svi su bili mrtvi. Automobil je bio kao da ga je bomba raznela. Hitna i policija su došle brzo, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt - rekao je očevidac.

Niz propusta Pupinov most i dalje u mraku Kurir je više puta pisao o ograničenju kretanja na Pupinovom mostu, koje iznosi 50 metara na sat, s druge strane, put iako ima bandere za rasvetu, potpuno je neosvetljen. Takva je situacija bila i preksinoć. Poznavaoci ove trase, zapravo Pupinovog mosta, koji preko Dunava povezuje Zemun i Borču, kažu da je osvetljenje na ovoj deonici preko potrebno. - Veći deo puta je prav i bez ikakvih problema može da se ide i duplo brže od dozvoljene brzine, ali su problem te blage krivine koje su naročito nezgodne u smeru ka Borči. A tu su i ta manja ostrvca i vozači motora se lako prevare. Iz tog razloga neophodno je biti maksimalno obazriv - objasnio je za Kurir jedan od motociklista iz Borče, koji je ovim putem apelovao da se ovaj deo osvetli.

Tužno Dan žalosti u Laktašima Sva trojica nastradalih mladića iz automobila živeli su u opštini Laktaši kod Banjaluke, u Republici Srpskoj. Potreseni jezivom tragedijom u kojoj su život izgubila trojica mladića, najverovatnije će na dan njihove sahrane proglasiti danom žalosti.

(Kurir.rs/ Jelena Rafailović/ Foto:ATVBL, Facebook )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track