Najnovije vesti

ISPOVEST POLITIČARA ČIJI SU SIN I ĆERKA OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO UBISTVO STARICE: Sam nosim svoj krst, na stubu smo srama!
Foto: Printskrin Youtube

jezivo

ISPOVEST POLITIČARA ČIJI SU SIN I ĆERKA OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO UBISTVO STARICE: Sam nosim svoj krst, na stubu smo srama!

Crna Hronika

Političar Saša Dujović, otac Jelene Špagović (25) i Momčila Dujovića (21), koji su uhapšeni zbog sumnje da su sredinom juna ubili i spalili Majdu Garović (81) iz Zemuna, rekao je za Kurir "da kao njihov roditelj snosi moralnu odgovornost".

foto: Printksrin, Facebook, Printskrin / You Tube

- Žao mi je žrtve! Kao roditelj osumnjičenih, snosim moralnu odgovornost. Svestan sam toga i ne bežim ni od čega, ni od javnosti. Neka državni organi rade svoj posao, i ako se dokaže da su moja deca kriva za to, treba da odgovaraju. Svestan sam za koje se delo terete moja deca - kaže Dujović, koji je potvrdio da je odmah posle hapšenja svojih sina i ćerke dao ostavku na mesto zamenika predsednika stranke Srpska desnica, kao i na mesto savetnika Zorana Đorđevića, ministra za rad, socijalna i boračka pitanja.

Sada već bivši, drugi čovek Srpske desnice nije krio svoj šok zbog neprijatne situacije u kojoj se našao on, ali i čitava njegova porodica.

- Tačno je, podneo sam ostavke, jer ne bih mogao da radim taj posao ako se dokaže da su moja deca kriva. Čitava porodica nam je na stubu srama. Svoj krst nosim sam, na svojim leđima, a deca, ako su kriva, neka snose odgovornost. Molim vas, razumite me, nosim veliki teret. Jako sam potresen - rekao je Dujović.

foto: Privatna arhiva

Podsetimo, deca srpskog političara uhapšena su zbog stravičnog ubistva penzionerke Majde Garović, čiji je spaljeni leš, bez ruku, nađen 20. juna u kontejneru u vikend-naselju kraj Krčedina. Uhapšena Jelena Špagović osumnjičena je za ubistvo, dok se njen rođeni brat Momčilo sumnjiči da joj je pomagao da se otarasi tela i da prikrije zločin.

x 15. juna nestala Majda Garović x 20. juna nađeno staričino spaljeno telo

- Jelena je godinama živela u kući pored ubijene Majde. Bile su prve komšinice. Jelena je sa 16 godina u tu kuću došla da živi sa svojim dečkom, a kasnije i suprugom. Pre četiri godine dobila je sina, ali je pre godinu dana odlučila da se razvede, te poslednjih godinu dana nije živela ovde. Koliko znam, ostala je u dobrim odnosima s bivšim mužem i njegovom porodicom. Često je dolazila i dovodila sina kod oca - priča komšinica ubijene i dodaje da niko u komšiluku ne može da veruje da je Jelena bila u stanju da počini zločin.

- Znam je odmalena, i brata joj znam. Ljubazna i fina deca. Nikad mi na pamet ne bi palo da su mogli tako nešto da urade. Pa Jelenina bivša svekrva je baš tog dana kad je Majda nestala bila u šoku i pitala se što je nema - priča komšinica.

Jelena i njen brat saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i određen im je pritvor.

- Sumnja se da su imali pomagače. Nadležni rade na utvrđivanju svih činjenica - kaže izvor.

Motiv zločina Dugovala baki 2.500 evra

Kako nezvanično saznajemo, motiv surovog ubistva najverovatnije je dug od 2.500 evra, koje je Jelena navodno dugovala Majdi.

- Sumnja se da je Jelena kobnog dana pozvala Majdu, navodno da joj vrati dug, ali da je tada nešto pošlo po zlu i da ju je ubila. Shvativši šta je uradila, Jelena je navodno pozvala brata i odlučili su da se otarase tela. Mislili su da će spaljivanjem leša sakriti sve tragove zločina - kaže izvor i dodaje:

- To što je Majda otišla po najvećem suncu i ostavila otključana vrata govori da ju je neko poznat pozvao da se vide i da je na brzinu istrčala, misleći da će se brzo vratiti.

foto: Nebojša Mandić

Miša Vacić: Šokiran sam!

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić osudio je brutalno ubistvo i pozvao nadležne da sprovedu detaljnu istragu.

- Šokiran sam da se ovakva vrsta nasilja dešava u našoj neposrednoj blizini i insistiram da država intenzivnije radi na prevenciji nasilja - rekao je Vacić. S obzirom na to da su za ovo brutalno ubistvo osumnjičena deca njegovog dojučerašnjeg zamenika, on kaže da svi punoletni građani snose ličnu odgovornost za svoje postupke i počinjena dela.

Brojka  

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:J.Rafailović, privatna arhiva, printscreen fb)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...