Najnovije vesti

POKUŠAO NEPRIJAVLJENJE DEVIZE DA PRENESE PREKO GRANICE: 25.500 evra krio u torbici za zaštitni prsluk (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

rekao da nema ništa osim ličnih stvari

POKUŠAO NEPRIJAVLJENJE DEVIZE DA PRENESE PREKO GRANICE: 25.500 evra krio u torbici za zaštitni prsluk (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina oko podneva 9. jula 2019. godine otkrili još jedan pokušaj da se neprijavljene devize prenesu preko granice.

 

Na izlazu iz Srbije u prekršaju se našao nemački državljanin, turske nacionalnosti koji je automobilom ''kia sorento'' nemačkih registracija putovao ka Turskoj.

 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, ali su se carinici ipak odlučili za detaljan pregled.

 

1 / 4 Foto: Uprava Carina Srbije

 

Tokom kontrole automobila, u torbici za zaštitni prsluk, u kaseti između prednjih sedišta, otkriveno je 25.500 evra za koje putnik nije imao Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju.

 

Кako je limit za iznos deviza bez obaveze prijavljivanja 10.000 evra, putniku je toliko i vraćeno, dok je ostatak sume od 15.500 evra privremeno zadržan.

 

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je neophodno da novac u iznosu većem od 10.000 evra prijave kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje i tako spreče mogućnost da se nađu u prekršaju.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...