ISTRAŽITELJI NA TRAGU NARUČILACA TONE KOKAINA: Rumuni stežu obruč oko Sorajinih prijatelja!
Foto: Privatna Arhiva

KOKAIN

ISTRAŽITELJI NA TRAGU NARUČILACA TONE KOKAINA: Rumuni stežu obruč oko Sorajinih prijatelja!

Crna Hronika -

Posle optužnice protiv dvojice Vranjanaca zbog učešća u švercu droge vredne preko 300 miliona evra, tužilaštvo za organizovani kriminal susedne države prikuplja dokaze protiv organizatora transporta droge

Rumunski istražitelji koji su podigli optužnicu protiv dvojice Vranjanaca Todeta K. (50) i Nenada C. (43) zbog sumnje da su učestvovali u švercu tone kokaina pronađenog u martu u toj državi otvorili su novu istragu, u kojoj love organizatora i finansijera droge vredne 300 miliona evra!

- Sumnja se da je u švercu učestvovala međunarodna kriminalna grupa u kojoj su osim Srba i Rumuna i državljani Španije - preneli su rumunski mediji.

foto: AP/Vadim Ghirda

Nisu na optužnici

Podsetimo, posle zaplene više od tone kokaina izuzetno visoke čistoće - od kog je deo pronađen u kombiju, a deo u delti Dunava nakon što se prevrnuo brod koji ga je prevozio - spekulisalo se da operativne informacije ukazuju da su drogu naručili pripadnici škaljarskog i vranjskog klana, na čijem su čelu Igor Dedović, odnosno Davor Trajković iz Vranja.

- Njihova imena nisu se našla na optužnici, ali je rumunsko tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo paralelnu istragu u kojoj bi moglo da se dođe do njihovih imena. Poznato je da su dvojica uhapšenih bila zaposlena u transportnoj firmi Trajkovićevog najbližeg saradnika Miloša Milovanovića Glavče iz Vranja, koji je nedavno u jednom grčkom letovalištu fotografisan sa starletom Sorajom Vučelić - kaže naš izvor.

Optužnica na 19 strana Svađa razotkrila švercere U optužnici protiv dvojice Vranjanaca, kako je Kurir pisao, detaljno je opisano kako su oni otkriveni, i to slučajno, pošto su se posvađali na parkingu u blizini grada Tulče, dok su pretovarali drogu iz jednog vozila u drugo! - Raspravu o tome da u kombiju nema tona droge, koliko su očekivali da će biti, čuo je čuvar firme, koji je video da je jedan od njih ostavio ključ kombija u koji je spakovana droga na prednji levi točak. Kad su otišli, on je prišao kombiju, uzeo jedan paket i odneo u policiju - navodi se u optužnici. Policija je tada krenula u potragu za švercerima.

foto: Printscreen

Prema nezvaničnim informacijama, starleta iz Crne Gore, kojoj je zabranjen ulazak u Srbiju, u izuzetno je bliskim odnosima i s Trajkovićem, koji poseduje luksuzni restoran u Moskvi.

Prema optužnici rumunskog tužilaštva podignutoj protiv Todeta K. i Nenada C., njih dvojica su bila zadužena za transport kokaina kopnenim putem. - Tode K. zaustavljen je i uhapšen u kamionu u kom policija nije pronašla drogu, dok je Nenad C. uhapšen dok je pokušavao da pređe u Srbiju - navodi se u optužnici i dodaje da je on u kolima tada bio s trojicom Srba.

Policajac im pomagao

Prema nezvaničnim informacijama, Nenada C. preko granice su pokušali da prebace nedavno uhapšeni policajac iz Preševa Saša S. (40), blizak vranjskom klanu", kao i Marko Milovanović, rođeni brat Miloša Milovanovića Glavče. U automobilu sa njima, navodno, bio je još jedan policajac iz Kladova.

- Saša S. i Milovanović nisu tada uhapšeni jer nije bilo osnova. Lisice su stavljene samo Nenadu C., ali je rumunska policija kolege iz Srbije obavestila o tome sa kim je begunac pokušavao da pređe granicu - objašnjava izvor.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Privatna arhiva, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track