Najnovije vesti

ZLOČIN KAKAV SE NE PAMTI, CELA SRBIJA PLAKALA JE ZA MALOM KAJOM: Mališa ju je zverski silovao i mučio u Zvezdarskoj šumi dok je njena majka mrtva hladna gledala šta joj radi?! Pre godinu dana pustio je bradu i prešao u islam
Foto: Privatna Arhiva

danas je 14. godišnjica smrti malog anđela

ZLOČIN KAKAV SE NE PAMTI, CELA SRBIJA PLAKALA JE ZA MALOM KAJOM: Mališa ju je zverski silovao i mučio u Zvezdarskoj šumi dok je njena majka mrtva hladna gledala šta joj radi?! Pre godinu dana pustio je bradu i prešao u islam

Crna Hronika

Mališu Jevtovića Srbija ne može da zaboravi i da hoće. Posle osude na doživotnu robiju u trajanju od 40 godina ubica male Katarine Kaje Janković, koja je tada imala samo tri godine, izvesno vreme kaznu je izdržavao u zatvoru Zabela, a onda je prebačen u Novu Skelu u Beogradu u kojoj kazne izdržavaju surove ubice i silovatelji.

Na današnji dan, tačno pre 15 godina, Mališa Jevtović je u Zvezdarskoj šumi, pred svojom devojkom Anom Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu trogodišnju ćerkicu Katarinu Janković. Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici.

foto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

Taj slučaj seksualnog iživljavanja, zverstva nad nemoćnom devojčicom i njeno ubistvo, najblaže rečeno, zgrozio je javnost Srbije. Tada su mnogi komentarisali i da bi trebalo vratiti smrtnu kaznu.

Zverstvo nad nedužnom devojčicom je razotkriveno kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju, 17. jula 2005, popodne, doneli u KBC "Zvezdara".  Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete iste večeri preminulo. Već sledećeg dana policija je razotkrila surove ubice.

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

foto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a majka na 37 godina robije. Ta kazna je najveća među ženama u Srbiji. Jevtović kaznu izdržava u zatvoru Nova Skela, a majka u KPZ u Požarevcu.

Mališa Jevtović, monstrum koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog surovog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Kaje Janković 2005. godine, u zatvoru Nova Skela promenio je veru i prešao u islam.

Monstrum je odluku da promeni veru doneo još pre nekoliko godina. Međutim, u zatvoru ne znaju zbog čega se odlučio na ovaj potez.

- Nije promenio ni ime, ni prezime. Ne znamo koji su mu motivi za ovakvu odluku - kaže izvor.

Iako su pojedini mediji objavili da se Jevtović na ovu odluku odlučio nakon dugih razgovora sa cimerom vehabijom, u zatvoru kažu da ti navodi nisu tačni. - Cimer mu nije vehabija, oni u zatvoru imaju posebno odeljenje. Nije nikada imao ni cimera muslimana - dodao je izvor.

Jevtović navodno vreme provodi u molitvama i poštujući običaje islamske vere, a pustio je i bradu. Molitva u zatvorima nije zabranjena, niti bilo ko može da ograniči osuđenicima da menjaju veru sve dok se ponašaju u skladu sa pravilima i kućnim redom.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...