Najnovije vesti

ČABA DER ŠOKIRAO U SUDNICI! Biznismenu umesto kokaina hteo da proda ZASLAĐIVAČ, kad je tražio da vidi robu, BRUTALNO GA JE LIKVIDIRAO!
Foto: Printscreen

priznao ubistvo

ČABA DER ŠOKIRAO U SUDNICI! Biznismenu umesto kokaina hteo da proda ZASLAĐIVAČ, kad je tražio da vidi robu, BRUTALNO GA JE LIKVIDIRAO!

Crna Hronika

Plaćeni ubica Čaba Der, kojeg više evropskih država traži zbog ubistva, iz Poljske je nedavno izručen Mađarskoj pred čijim je Apelacionim sudom, kako prenose mađarski mediji, priznao jedno od ubistava izvršeno u Budimpešti, dok je njegov advokat tvrdio da je ubistvo izvršio u samoobrani.

Mađarska agencija MTI navodi da je Der bio uhapšen 1. marta u Pragu, a mađarskim vlastima predat prošle sedmice, 18. jula.

Čabu Dera, koji ima i sprsko i mađarsko državljanstvo, od Poljske je tražila i Srbija, jer ga beogradsko tužilaštvo sumnjiči za ubistvo Nebojše Markovića u januaru ove godine na Banovom Brdu. Takođe su ga tražile i Holandije i Španija, zbog ubistava u tim državama.

Nasmejan na početku suđenja
Nasmejan na početku suđenjafoto: Printscreen

MTI agencija navodi da je mađarska policija saopštila da se Der sumnjiči za dva ubistva - za ubistvo jednog Hrvata u Amserdamu 30. jula 2018. godine i jednog preduzetnika u Budimpešti 19. septembra prošle godine. Na teret mu se stavlja i prevara i druga krivična dela, jer je pokušao da proda zaslađivač jednom mađarskom "preduzetniku" u Budimpešti predstavljajući ga kao kokain.

Kada je potencijalni kupac pokušao da pregleda proizvod, Der ga je ubio, prenosi MTI izveštaj policije. Sud je saopštio da je Der u subotu priznao da je počinio ubistvo u Budimpešti, a da je njegov advokat tvrdio da je Der ubio u samoobrani. Der je negirao prevaru sa zaslađivačem.

Perika i materijal za prerušavanje u sobi Čaba Dera
Perika i materijal za prerušavanje u sobi Čaba Derafoto: MUP Srbije

MTI piše da se Der tereti i da je ubio državljanina Hrvatske, pucajući mu u glavu u jednom kafiću u Amsterdamu u julu prošle godine, ali ne navodi da li se o toj optužbi izjašnjavao pred mađarskim sudom. On ostaje u pritvoru, bez mogućnosti polaganja jemstva.

Uhapšen je u Pragu 1. marta sa lažnim dokumentima, oružjem i opremom za maskiranje. Srbija Dera traži kao direktnog izvršioca ubistva Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara ove godine, a kao njegovog saučesnika u tom delu sumnjiči Alena Ciglera zvanog Mačka, koji je uhapšen u januaru i nalazi se u pritvoru. Der je pre godinu i po dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...