Najnovije vesti

ŠAMAR PRAVOSUĐU Suđenje nekadašnjem predsedniku Grocke ponovo odloženo jer su advokati na letovanju
Foto: Marina Lopičić, Filip Plavčić

postupak

ŠAMAR PRAVOSUĐU Suđenje nekadašnjem predsedniku Grocke ponovo odloženo jer su advokati na letovanju

Crna Hronika

Postupak protiv nekadašnjeg predsednika opštine Grocka, koji je optužen zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, odložen juče zbog izostanka trojice branilaca i jednog okrivljenog

Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka i funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića zbog tekstova koje je objavio o njegovim navodnim malverzacijama, juče je ponovo odloženo zbog izostanka trojice branilaca, ali i optuženog saučesnika Aleksandra Marinkovića.

Kažnjeni

Sudija Drugog osnovnog suda kazao je da će zbog neopravdanog izostanka biti novčano kažnjeni advokati Viktor Gostiljac, Goran Pejić i Ivica Vuković, inače branioci Simonovića i četvrtooptuženog Igora Novakovića. - Pored kazni od po 80.000 dinara, snosiće i troškove suda zbog odlaganja postupka - naveo je sudija, a potom upitao prisutnog Marinkovićevog branioca zašto njegov klijent nije prisutan u sudnici.

foto: Printscreen

Advokat je odgovorio da je i sam iznenađen jer se prethodno veče čuo s Marinkovićem, koji je najavio da će doći. - Ukoliko ne opravda izostanak, naložiću njegovo privođenje na sledeći pretres - naveo je sudija, a potom zakazao naredni pretres za 20. septembar.

U sudnici je juče bio prisutan i novinar Milan Jovanović, koji nije krio nezadovoljstvo zbog odlaganja.

Radni odmor Gostiljac na konferenciji

Iako se juče nije pojavio u sudnici "zbog godišnjeg odmora", jedan od Simonovićevih branilaca Viktor Gostiljac samo nekoliko sati kasnije je bio prisutan na konferenciji za novinare u Advokatskoj komori Srbije povodom godišnjice ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. On je sud istovremeno obavestio da će uprkos odmoru morati da prisustvuje konferenciji Komore, čiji je predsednik, ali sud za to nije imao razumevanja. Na pitanje novinara da li smatra bitnijim prisustvo na konferenciji, nego na suđenju, on je odgovorio da je "zbog čitave profesije bilo bitnije da juče bude u Komori".

Četvoro optuženih

- Videli ste i sami da se očigledno radi o opstrukciji jer optuženi ima taj cilj. Ne znam zašto ih je sud pustio na slobodu kad sada ne dolaze. Ne bih se iznenadio da na kraju raspišu poternice za njima ne bi li ih doveli pred sudiju - rekao je novinar Milan Jovanović.

Podsetimo, tužilaštvo tereti Simovića da je podstrekivao ostale optužene Igora Novakovića, Aleksandra Marinkovića i Vladimira Mihajlovića da zapale Jovanovićevu kuću u Vrčinu koja je u potpunosti izgorela u požaru 12. decembra prošle godine. Tokom istrage, pevačica Bojana Cvetković Šijacki je priznala je da je pomagala u podmetanju požara, pa je sporazumom osuđena na šest meseci kućnog zatvora.

(Kurir.rs/I. Milićević)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...