FUDBALER LIKVIDIRAN JER JE UKRAO TONU KOKAINA OD SRPSKIH KRIMINALACA?! Na dan brutalnog ubistva dogodilo se nešto što je otkrilo vezu sa srpskim podzemljem!
Foto: Printscreen YT

FUDBALER LIKVIDIRAN JER JE UKRAO TONU KOKAINA OD SRPSKIH KRIMINALACA?! Na dan brutalnog ubistva dogodilo se nešto što je otkrilo vezu sa srpskim podzemljem!

Crna Hronika -

Ubijeni bivši fudbaler iz Južne Afrike Mark Bačelor za koga se sumnja da je od srpskih krimilanaca ukrao tonu kokaina dovodi se u vezu i sa krijumčarenjem iste droge u Australiju, koje je sprečeno - na dan njegovog ubistva.

U nastavku istrage ubistva fudbalera Marka Bačelora, likvidiranog u Johanezburgu pre dve nedelje policija je došla do novih saznanja. Naime, nakon što je Bačelor ubijen u Joburgu, kada su dvojica nepoznatih napadača prišla njegovom automobilu, i u njegovom smeru ispalila kobnih sedam hitaca, na površinu je isplivala veza ove bivše fudbalske zvezde sa srpskim podzemljem u Južnoj Africi.

Mediji u ovoj zemlji preneli su da je Bačelor optužen da je ukrao pošiljku tone kokaina krajem prošle godine, a da je u krađu umešan i Srbin Ivan Đorđević.

Droga je, pišu mediji, navodno pripadala srpskim kriminalcima, te se sumnja da je Bačelor zbog ovoga ubijen.

Ta droga, preneo je “Sandej Tajms” u južnoafričke luke došla je iz Brazila i Holandije.

Tamošnji mediji primetili su da je način na koji je Bačelor ubijen, prepoznatljiv za srpske kriminalce koji gospodare tamošnjim podzemljem. Đorđević je, podsećanja radi, likvidiran u aprilu ove godine dok se uparkiravao u stambeni kompleks u Johanezburgu.

Ubistvo fudbalera dovelo je i do sledećeg pitanja - da li je on, nakon što je, kako se sumnja, od Srba ukrao tonu kokaina, umešan u krijumčarenje iste droge u Australiju?

Naime, južnoafrički mediji ispituju da li ubistvo Bačelora ima veze sa zaplenom 384 kilograma kokaina koja se dogodila ranije istog dana. Granična policija Australije otkrila je kokain u bageru koji je uvezen iz Južne Afrike i uhapsila dvojicu muškaraca od 33 i 34 godine. Izvor tamošnjih medija kaže da je moguće da je neko odao Bačelora nakon zaplene i hapšenja.

Ukraden telefon

Podsećanja radi, nekoliko minuta nakon što je Bačelor ubijen, privatni istražitelj uzeo je sa lica mesta telefon žrtve. On je ubrzo pronađen i uhapšen, ali ubrzo i pušten. Ipak, otkriveno je da su neke informacije iz Bačelorovog telefona obrisane.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track