SVEDOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Rekao sam da odnesu snimak ubistva!
Foto: Dado Djilas

viši sud

SVEDOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Rekao sam da odnesu snimak ubistva!

Crna Hronika -

Jedan od optuženih za učešće u ubistvu Velibora Dunjića rekao da nije tačno da je na bilo koji način rekao drugom optuženom da uništi snimak ubistva

Vuk Musić, optužen da je učestvovao u ubistvu Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine, svedočio je juče pred Višim sudom u Beogradu i naveo da je kobne večeri Marku Gvozdenoviću rekao da skloni risiver kamere, ali ne i da ga uništi.

Podsetimo, za likvidaciju navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića optužen je Vladimir Đurović, koji se nalazi u bekstvu, kao i još osmorica muškaraca kojima se na teret stavlja da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

- Sećam se da sam rekao Marku Gvozdenoviću da skloni risiver, nakon čega je on risiver odneo sa sobom. To je jedino što sam uradio. Nije tačno da sam na bilo koji način rekao da ga uništi. Tek posle sam saznao da je on uništio taj risiver. I sa tim nemam nikakve veze - rekao je Musić pred sudom i dodao da nije bio član obezbeđenja splava, kao i da je tek te večeri upoznao neke od mladića koji su zajedno s njim optuženi.

uviđaj
uviđajfoto: Zorana Jevtić

On je naveo i da "ne može tačno da tvrdi, ali da je, sa ove tačke gledišta, rekao da se risiveri odnesu kako oni ne bi bili uništeni".

- Uradio sam to kako snimci na kojima se vidi ko je i šta radio ne bi bili uništeni - dodao je Musić.

Podsetimo, Vladimir Đurović, koji je u bekstvu, optužen je kao direktni izvršilac ubistva Velibora Dunjića, dok je za pomaganje u ubistvu optuženo još osam osoba.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track