KURIR SAZNAJE, NOVI DETALJI UŽASNE NESREĆE KOD FEKETIĆA: Vozač u pritvoru do okončanja istrage
Foto: Dado Đilas, Ilustracija

detaljno ispitivanje

KURIR SAZNAJE, NOVI DETALJI UŽASNE NESREĆE KOD FEKETIĆA: Vozač u pritvoru do okončanja istrage

Crna Hronika -

Danas u toku prepodneva, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu od Novog Sada ka Horgošu, kod mesta Feketić, smrtno je stradala žena (40), norveška državljanka, prilikom prevrtanja vozila sitroen C4, danskih registracija.

Automobil je prešao bankinu, prevrtao se do travnate površine. U sitroenu je bila porodica turskog porekla, sa norvšekim i danskim državljanstvima.

Kako Kurir saznaje iz izvora bliskih tužilaštvu, u automobilu je bilo sedmoro lica, dvoje dece je teško povređeno u nesreći, devojčica od sedam godina i dete sa manje od dve godine, dok su vozač i još troje dece stabilni. Uviđaj je izvršio zamenik tužioca Osnovnog tužilaštva u Subotici.

- Vozač sitroena, koliko je za sada istraga utvrdila verovatno je izgubio kontrolu nad vozilom u kojem je bilo sedmoro članova, otac i majka i petoro dece. Kada je vozilo skrenulo s puta, tokom prevrtanja, žena je ispala iz vozila i preminula na licu mesta. Dvoje dece je povređeno, od sedam godina i nepune dve godine, zbrinuti su u subotičkoj biolnici, a vozač će biti zadržan dok se istragom ne utvrdi šta se tačno dogodilo i dovelo do teške nesreće, kaže za Kurir Livija Panić, javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Subotici.

foto: N.H.

U subotičkoj bolnici dr Mirsad Maljanović, pomoćnik direktora za hirurški sektor Opšte bolnice u Subotici, potvrdio je za Kurir da su svi članovi te porodice zbrinuti odmah posle nesreće u subotičkoj Opštoj bolnici.

- Kod majke dece je odmah konstatovana smrt na licu mesta, a od petoro dece dvoje je teže povređeno. Sedmogodišnja devojčica ima povrede glave, grudnog koša i abdomena i povrede ekstremiteta. U operacionoj sali sve su lekari učinili što je bilo moguće, kao i kod bebe, deteta sa manje od dve godine, kojem je napravljen CT abdomena, sa sumnjom na povrede slezine. Povrede su teže i opasne po život, a nakon operacione sale u Subotici oboje dece je hitno prebačeno u Vojvođanski Zavod za zbrinjavanje dece i omladine, KC u Novom Sadu. Otac i troje dece su zbrinuti u subotičkoj bolnici i nemaju povrede ugrožavajuće za život, kaže za Kurir dr Mirsad Maljanović.

(Kurir.rs/N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track