RUMUN U FUTROLI ZA NAOČARE KRIO DROGU: Kad su ga carinici otkrili, sin (20) rekao da je marihuana njegova (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

na prelazu đerdap

RUMUN U FUTROLI ZA NAOČARE KRIO DROGU: Kad su ga carinici otkrili, sin (20) rekao da je marihuana njegova (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Đerdap 2. avgusta u prepodnevnim časovima kod jednog rumunskog državljanina otkrili marihuanu sakrivenu u futrolu za sunčane naočare.

Putujući iz Rumunije ka Srbiji, porodica rumunskih držaljana koja se uputila na odmor, pristigla je na prelaz u ''mercedesu'' rumunskih registarskih oznaka.

Carinici su u prtljažniku otkrili papirnu kesu u kojoj se naizgled nalazila samo futrola za sunčane naočare.

foto: Uprava carina Srbije

Tada je carinik otvorio futrolu i video je da naočara nema, ali da se tu zato nalazi plastična kesica puna marihuane, drobilica, kao i kutijica sa papirom za motanje cigareta (rizla).

Nakon što je droga otkrivena, 20-godišnji sin je rekao da je njegova i da je koristi u medicinske svrhe.

foto: Uprava carina Srbije

Čak i u slučaju da putnici preko granice žele da prenesu lekove koji sadrže psihoaktivnensupstance, jer ih koriste za uobičajnu terapiju - kontrola će biti detaljnija. Naime, ako je njihova količina veća od jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza, putnici su dužni da na zahtev carinskog službenika pokažu dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

Carinici su od početka ove godine do sada otkrili više desetina takvih pokušaja. Nalazili su ih na najrazličitijim mestima: u donjem vešu, jaknama, putnim torbama, naslonima sedišta, kutijama cigareta, novčanicima, duplom dnu termosa, a sada i u futroli za naočare.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track