TEŠKO NAM JE NE ŽELIMO DA UTIČEMO NA ISTRAGU: Sin Saše Dujovića pušten iz pritvora
Foto: Privatna Arhiva

NA SLOBODI

TEŠKO NAM JE NE ŽELIMO DA UTIČEMO NA ISTRAGU: Sin Saše Dujovića pušten iz pritvora

Crna Hronika -

Političar i nekadašnji drugi čovek stranke Srpska desnica kaže „da se sada bavi porodicom i da svi zajedno pokušavaju da izađu iz onoga u čemu se trenutno nalaze

Momčilo Dujović (21), sin političara Saše Dujovića, koji je uhapšen zajedno sa rođenom sestrom Jelenom Špagović (25) zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Majde Garović (80) iz Zemuna, pušten je iz pritvora i u daljem toku postupka će se braniti sa slobode.

foto: Beta

Momčilo je iz pritvora izašao još pre 10 dana. Njegov advokat Nebojša Maraš rekao je da po želji klijenta ne može da komentariše slučaj, ali je Dušan Čkonjević, branilac njegove sestre, potvrdio ovu informaciju.

Telo u kontejneru

- On je pušten jer nije bilo nikakvih razloga da bude u pritvoru. Protiv Jelene je postupak u toku i očekujemo da sve uskoro bude rešeno - rekao je Čkonjević.

Pošto se nakon hapšenja spekulisalo da postoji još osoba koje su učestvovale u zločinu, advokat Čkonjević kaže da niko više nije umešan.

Podsetimo, Jelena Špagović i Momčilo Dujović uhapšeni su 6. jula. Spaljeni i raskomadani leš Majde Garović, koja je bila Jelenina komšinica, pronađen je nekoliko dana posle ubistva u kontejneru u Krčedinu. Višenedeljna istraga istražitelje je dovela do brata i sestre iz Zemuna. Prema dosadašnjim informacijama, Špagovićeva je navodno baki dugovala 2.500 evra. Njen brat, koji je negirao umešanost u zločin, u pritvoru je proveo mesec dana.

foto: Privatna Arhiva

Otac osumnjičenih Saša Dujović, bivši zamenik stranke Srpska desnica i bivši savetnik u Ministarstvu za rad, potvrdio je za Kurir da je njegov sin na slobodi, dok se ćerka i dalje nalazi u pritvoru.

Imajte razumevanja

- Momčilo je pušten iz pritvora. Istraga je u toku i neka utvrdi šta se onog dana dogodilo. Ne želim da kažem ništa što može da se tumači kao uticaj na istragu. Imajte razumevanja nas, dovoljno nam je teško. Ako su deca kriva, moraju da odgovaraju po zakonima države Srbije, kao i svi ostali. Kao roditelj ne utičem ni na šta. Podneo sam ostavku na sve funkcije. Sada se bavim porodicom i zajedno pokušavamo da izađemo iz svega ovoga u čemu se trenutno nalazimo - rekao je Dujović.

Upitan da li je posetio ćerku Jelenu i kako se Momčilo oseća nakon puštanja iz pritvora, Dujović je naglasio da bi „trebalo razumeti šta znači biti roditelj“.

- Nemam šta da kažem na tu temu. Na sva pitanja odgovoriće advokati i istražni organi - dodao je Saša Dujović.

Jelena posle hapšenja

BRAT NIJE KRIV NI ZA ŠTA

Jelena Špagović na saslušanju u tužilaštvu nije iznosila odbranu, ali je rekla da je u strahu umešala brata u sve kad ga je pomenula policiji.

foto: Privatna Arhiva

- Momčila sam pomenula iz straha od policije. On nije kriv ni za šta i nema apsolutno nikakve veze s onim što mu se stavlja na teret. Svoju odbranu ću izneti u narednoj fazi postupka - rekla je ona.

Kurir.rs/J. I. - D. S. Foto:Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja