DEDA DRAGUTIN OČAJAN, POTVRDIO NAJCRNJU VEST: Preminuo i drugi sinčić blizanac (8), žrtva jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac
Foto: Sonja Spasić

kuća pešića u kragujevcu zavijena u crno

DEDA DRAGUTIN OČAJAN, POTVRDIO NAJCRNJU VEST: Preminuo i drugi sinčić blizanac (8), žrtva jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Kuća Pešića od danas je zanavek zavijena u crno.

Jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan i drugi sinčić blizanac za čiji život su se lekari lavovski borili posle pogibije njegovog oca Aleksandra, bake Stanice i brata blizanca (8) danas je izdahnuo u bolnici i pored svih napora da mu spasu život i održe makar njega u životu majci i dedi Dragutinu Pešiću iz Kragujevca, potvrđeno je Kuriru iz porodice u Kragujevcu.

Podsetimo, otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živeli su kod svoje majke, od koje se on razveo pre nekoliko godina, a letnji raspust trebalo je da provedu kod oca, objavile su Novosti.

1 / 10 Foto: Sonja Spasić

Do stravičnog udesa je došlo u subotu u prepodnevnim satima, nešto posle 10 sati, kod mesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil kojim je upravljao Adem S. je iz, zasad nepoznatih razloga, udario otpozadi "sitroen" u kome su se nalazili Pešići. U prvi mah je bilo javljeno da je Pešiće udario Turčin u autombilu finskih tablica, a jutros je objavljena informacija da je reč navodno vozaču Albancu s Kosova s finskim tablicama.

- Od siline udarca, "sitroen" se nekoliko puta prevrnuo i izleteo sa druma. Zaustavio se posle stotinak metara kraj puta. Na mestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sedištu - naveli su istražni organi.

Kako je potvrdio direktor smederevske Opšte bolnice dr Nenad Đorđević, jedan od dečaka odmah je prebačen u smederevsku bolnicu, ali je podlegao povredama na putu do te zdravstvene ustanove. Drugo dete je bilo zbrinuto u Smederevu sa teškim povredama i reanimirano.

- Dečak je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd - naveo je dr Đorđević.

(Kurir.rs/D. Ilić)

Deda Dragutin skrhan od bola, najmilije izgubio u jednom danu

Crna vest o teškoj saobraćajnoj nesreći je tek u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešća komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe. Javljeno mu je, kaže, da je ostao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka. Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje slutnje su se obistinile kada su mu javljena imena nastradalih u saobraćajnoj nesreći.

- Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen - kao za sebe jedva zbori penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da veruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća. - Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utešim - priča nam jedan od komšija.

Blizance željno čekali godinama

Stradali Aleksandar bio je, kako saznaje list, veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili posle više godina lečenja. Aleksandru je i brat preminuo, a živeo je sa majkom i ocem Dragutinom.

(Večernje novosti/J. Ilić - M. Luković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track