NAKON VELIKE SVAĐE I TUČE UPUCAO ČOVEKA: Živisav osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva u kafani
Foto: Vlada Šporčić

pravosnažna presuda

NAKON VELIKE SVAĐE I TUČE UPUCAO ČOVEKA: Živisav osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva u kafani

Crna Hronika -

Živislav Stević (71) iz Srednjeva kod Velikog Gradišta pravosnažno je osuđen na 8 godina zatvora, za ubistvo Dančeta Pajkića (51) iz Gareva.

Ovom pravosnažnom presudom potvrđena je presuda Višeg suda u Požarevcu, koju je donelo sudsko veće na čelu sa sudijom Zoranom Jankovićem.

Na prethodnu presudu žalbe su podneli i tužilac i odbrana, ali Apelacioni sud ih nije uvažio, već potvrdio prvostepenu presudu.

Ovo ubistvo dogodilo se u oktobru prošle godine, u kafani "Vlaški raj" u Češljevoj Bari, oko tri sata ujutru, kada je Stević, nakon velike svađe i tuče u kafani, jednim hicem iz pištolja kalibra 6,35 mm, za koji nije imao dozvolu, usmrtio Dančeta.

Posle ubistva, kada je Danče pao na pod, Stević je mirno izašao iz kafane, gde je sačekao dolazak policije koja ga je razoružala i uhapsila.

Niko nije povređen tokom pucnjave, a pretpostavlja se da je policiju nazvao neko od gostiju kafane, jer je ubrzo pristigla na lice mesta. Policija je tokom te večeri saslušavala sve goste i očevice u kafani, ali su oni bili toliko alkoholisani da su iskaz morali da daju tek kad se otrezne.

Posle hapšenja, u prisustvu advokata iz Velikog Gradišta koga je sam angažovao, Stević je dao iskaz pred nadležnim tužiocem. On je tada priznao delo za koje se tereti i rekao kako nije imao nameru da ubije Dančeta, već samo da zaplaši njega i ljude koji su bili sa njim, koji su ga prethodno vređali, tukli i ponižavali.

Za krivično delo ubistvo za koje se teretio Stević, zakonom je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

(Kurir.rs/Informer/ FOTO: Vlada Šporčić/ Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track