ZLA VASPITAČICA ZAĆUTALA U TUŽILAŠTVU! Počela saslušanja u slučaju Zvečanska!
Foto: Printscreen

ISTRAGA

ZLA VASPITAČICA ZAĆUTALA U TUŽILAŠTVU! Počela saslušanja u slučaju Zvečanska!

Crna Hronika -

Đurđija Alempijević (23), radnica Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja je suspendovana pošto se pojavio snimak na kom se vidi kako se bahato ponaša prema mališanima, juče je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu odlučila da se brani ćutanjem.

- Iskoristiću svoje zakonsko pravo da ne iznosim odbranu, braniću se ćutanjem - kratko je, kako Kurir saznaje, rekla vaspitačica osumnjičena za zlostavljanje i mučenje.

foto: Printscreen

O događaju koji je uznemirio javnost, juče je detaljno svedočila i Maja J., majka deteta koje boravi u Centru, a koja je napravila video zapis koji se pojavio u javnosti, a na kom se vidi kako Đurđija nosi dete i baca ga u krevetac, dok drugog mališana fotografiše telefonom iako je to najstrože zabranjeno, jer je prethodnog dana primetila "da je ta vaspitačica ceo dan na mobilnom telefonu, deci ne daje da se igraju igračkama, ne iznosi ih iz kreveca, a kap koja joj je prelila čašu bio je šamar koji je vaspitačica udarila detetu koje je kenjkalo".

Da se incident dogodio, kako saznajemo, u tužilaštvu je juče tokom svedočenja potvrdio i direktor Centra Zoran Milačić.

Kako naš izvor otkriva, on je rekao da je, čim je saznao da događaj pozvao na razgovor zaposlenu Đurđiju Alimpijević, ali da se ona za svoje ponašanje nije pokajala ni tada.

- Ona nije osporila da se dogodilo ono o čemu smo obavešteni, niti je pokazivala da se smatra odgovornom za svoje ponašanje prema deci - rekao je navodno direktor Centra Zoran Milačić, koji je objasnio da do kobnog 11. jula, kada se snimak pojavio, nije znao za neprimereno ponašanje zaposlene, koja je ranije bila opomenuta samo zbog korišćenja mobilnog telefona tokom rada s decom.

Kurir.rs / J. Spasić/Foto Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track