ČULI SE KRICI, KRV JE BILA SVUDA, ČETVORO MLADIH NIJE DAVALO ZNAKE ŽIVOTA: Meštani Županjca koji su prvi pritekli u pomoć zatekli užasan prizor, krv im se sledila u žilama
Foto: Dado Đilas

STRAVIČAN PRIZOR

ČULI SE KRICI, KRV JE BILA SVUDA, ČETVORO MLADIH NIJE DAVALO ZNAKE ŽIVOTA: Meštani Županjca koji su prvi pritekli u pomoć zatekli užasan prizor, krv im se sledila u žilama

Crna Hronika -

Začula se strahovita eksplozija, kao da je neka ogromna bomba eksplodirala, a odmah smo znali da se nešto desilo na Ibarskoj magistrali. Kad smo stigli do puta, prizor je bio stravičan. U automobilu, koji je sleteo s magistrale, mladi ljudi nisu davali znake života. Povređeni su iz sveg glasa zapomagali, dozivali pomoć, krv se ledila, koliko je sve bilo stravično, tragično.

Ovako govore žitelji Županjca, koji su među prvima došli na lice mesta, kada su se u petak, oko jedan čas iza ponoći, na Ibarskoj magistrali, sudarili “BMW” i “dačija”. Navodno, vozač “dačije”, taksista, uključivao se sa sporednog puta iz Bogovađe na Ibarsku magistralu, u pravcu Beograda, odnosno Lazarevca. U tom trenutku, “bmv”, koji se kretao iz pravca Čačka, odnosno Ljiga, svom silinom je “dačiju” udario od pozadi, gurao je više od 70 metara, kada je sletela sa puta niz bankinu, u livadu, pišu Novosti.

- Odmah su stigli policija, hitna pomoć i vatrogasci, kažu očevici.

- Lazarevački vatrogasci su za samo nekoliko minuta isekli lim kako bi lekari hitne pomoći mogli da priđu unesrećenima u “dačiji”, koja je bila toliko smrskana, da na prvi pogled nije moglo da se prepozna koji je automobil u pitanju. Za neke, nažalost, nije bilo pomoći, već su bili mrtvi.

foto: TV Prva printscreen

Ekipa lajkovačke hitne pomoći je jednog povređenog prebacila u Opštu bolnicu u Valjevo, ali je zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja odmah upućen u Beograd.

Vatrogasci iz Lazarevca morali su, pričaju žitelji Županjca, da seku lim i “bmv”, kako bi izvukli povređene.

- Ceo život smo pored Ibarske magistrale, svakakve nesreće su se dešavale, ali nešto ovako stravično nikada do sada nismo videli, kažu seljani lazarevačkog sela Županjac.

- Tela su bila unakažena, na livadi, pored puta, u koju su vozila sletela, svuda su bili krv, delovi limarije, plastike, polomljene stvari iz automobila.

Podsećamo, pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su N. M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja