Najnovije vesti

MULJALI SA JAVNOM NABAVKOM U BOLNICI U PIROTU: Pohapšeni jer su namestili firmi iz Beograda da dobije na tenderu
Foto: Dado Đilas

haos

MULJALI SA JAVNOM NABAVKOM U BOLNICI U PIROTU: Pohapšeni jer su namestili firmi iz Beograda da dobije na tenderu

Crna Hronika

Pripadnici MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su G. P. (1965) odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

U istoj akcviji uhapšen je i D. R. (1959), odgovorno lice preduzeća "Beolaser" iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv petoro članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Krivična prijava podneta je i protiv muškarca (49), zaposlenog u Opšoj bolnici u Pirotu, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i za kojim policija intenzivno traga.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetdevetogodišnjeg muškarca i članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke za kupovinu elektronske ploče, da prvo prihvate ponudu odgovornog lica preduzeća "Beolaser" D. R, iako je bila veća od procenjene vrednosti javne nabavke.

Potom je G. P, kako se sumnja, naložio četrdesetdevetogodišnjem muškarcu da pocepa prvu ponudu, a pod istim brojem od D. R. primi novu ponudu koja je bila prilagođena planiranim sredstvima javne nabavke.

Osumnjičenim G. P. i D. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...