U TORBICU SPAKOVALA 75 ZLATNIKA I UKRCALA SE U AVION ZA BEČ: Žena (61) uhapšena u Nišu sa dukatima Franc Jozef vredim oko 9.000 evra (FOTO)
Foto: Carina Srbije

neverovatno

U TORBICU SPAKOVALA 75 ZLATNIKA I UKRCALA SE U AVION ZA BEČ: Žena (61) uhapšena u Nišu sa dukatima Franc Jozef vredim oko 9.000 evra (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom u nedelju, 11. avgusta 2019. godine na aerodromu ''Konstantin Veliki'' u Nišu sprečili pokušaj jedne putnice da iz zemlje iznese 75 neprijavljenih zlatnika.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz Republike Srbije, kada su zlatnici otkriveni u ručnom prtljagu 61- godišnje putnice iz okoline Jagodine koja je trebalo da se ukrca na let za Beč.

foto: Carina Srbije

Međutim, u njenom ručnom prtljagu otkrivene su dve platnene torbice pune dukata sa likom austrijskog cara Franca Jozefa.

U platnenim torbicama nalazilo se ukupno 75 dukata, čija se vrednost procenjuje na oko 9.000 evra.

foto: Carina Srbije

Kako putnica nije prijavila zlatnike koje je imala nameru da iznese iz zemlje, oni su zadržani do okončanja postupka koji će biti hitno sproveden, jer se radi o putnici koja ima privremeni boravak u Beču.

Zlatnik Franc Jozef spada u dukate kojima se najviše trguje u Evropi, a veoma je popularan i u Srbiji. Dukat se kovao u Austrijskoj kovnici od početka 1852. godine, pa sve do kraja 1915. godine i izdvaja se po visokoj čistoći i velikoj likvidnosti. Pošto je prilično prepoznatljiv, u najvećem delu Evrope lako se može prodati i pretvoriti u novac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track