MASAKR KAZIMIROVIĆA PLAĆEN 10.000 EVRA! Profesionalni ubica pobio celu porodicu! Meštani strahuju da je KRVAVI PIR DELO SEKTAŠA!
Foto: Zorana Jevtić, Suzana Božinović

istraga

MASAKR KAZIMIROVIĆA PLAĆEN 10.000 EVRA! Profesionalni ubica pobio celu porodicu! Meštani strahuju da je KRVAVI PIR DELO SEKTAŠA!

Crna Hronika -

Meštani ukletog sela kraj Negotina kažu da se priča da je naručilac likvidacije Raje Kazimirovića, njegove majke, sestre i sestričine izdvojio pozamašnu svotu novca za njihovo smaknuće

Naručilac ubistva Raje Kazimirovića (73), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) navodno je plaćenom ubici iskeširao 10.000 evra.

Ova informacija počela je da kruži selom Jabukovac kraj Negotina otkako su istražitelji otkrili da je u porodicu Raje Kazimirovića pucao profesionalac, koji je tačno znao šta radi. Meštani sela, koje važi za ukleto još od 2007, kada je meštanin Nikola Radosavljević ubio devetoro komšija, a dvoje ranio, ubeđeni su da je motiv surove i hladnokrvne likvidacije koristoljublje.

Iskopao ćup

- Neko je znao da je Raja iskopao ćup sa zlatnicima i rešio je da ga se dočepa. Raja je pre tri godine sadio neko voće i kada je iskopao rupu za sadnicu, kažu da je naišao na ćup pun zlatnika. Taj ćup je, priča se, još njegov pradeda zakopao. I on je bio jako imućan čovek. Pravio je vino i rakiju i prodavao, imao je mnogo imanja - priča jedan meštanin i nastavlja:

mesto zločina
mesto zločinafoto: Zorana Jevtić

- Kazimirovići su starosedeoci i oduvek su bili bogata porodica. Zašto je Raja novac i blago krio i ponašao se kao da je siromašan, to nikome nikada nije bilo jasno. Bio je zatvoren čovek, usamljen i prek. Nije se mnogo družio s komšijama. Niko ne zna zašto su ubijeni, ali jedino nam novac dolazi u obzir. Sad je počelo da se šuška da je neko platio profesionalcu da ubije Raju i njegove... Možete da zamislite koliko je novca bilo u tom ćupu kada mu se isplatilo da izdvoji desetak hiljada evra za zločin.

Počistio teren

Kriminolozi takođe smatraju da je četvorostruko ubistvo u Jabukovcu delo profesionalnog ubice, a da je motiv, na osnovu dosadašnjih podataka iz istrage, koristoljublje.

forenzičari traže tragove
forenzičari traže tragovefoto: Zorana Jevtić

- Izgleda da je ovaj zločin planiran i da je ubica danima posmatrao žrtve, ali i njihove komšije. Pratio je njihovo kretanje i navike i vrebao najpovoljniju priliku da napadne. Imao je vremena da plan sprovede u delo, pošto je imanje Kazimirovića zabačeno, ali i da počisti teren - kaže Časlav Ristić, forenzičar u penziji, i dodaje da je cela porodica ubijena da ne bi bilo svedoka koji bi mogli da prepoznaju napadača.

Ristić kaže da je malo verovatno da iza zločina stoji sekta.

- To bih isključio, a pogotovo Jehovine svedoke. Oni ne ubijaju vatrenim oružjem, već koriste noževe i imaju rituale - navodi on. Sahrana četiri žrtve obaviće se u četvrtak.

Postojao nalog SVE POUBIJAJTE

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da ovo može biti delo profesionalaca iz obližnje Rumunije, koji nisu previše eksponirani, ali su veoma dobri u svom nelegalnom poslu.

- Mislim da je postojao nalog da se poubijaju svi živi, a nije isključeno i da ih je likvidirao čovek koji je već boravio u njihovoj kući. Motiv je najverovatnije koristoljublje - kaže Spasić.

Negotinski kraj najmonstruozniji ŽENE SU UBIJENE KAO SVEDOCI

Advokat Nebojša Milosavljević ispričao je u TV emisiji da se u negotinskom kraju dešavaju najmonstruoznija ubistva zbog uticaja vlaške magije, ali da ovo nije taj slučaj.

- Ne bih sveo ovaj slučaj na magiju, po načinu ubistva vidi se da je ubistvo učinjeno iz koristoljublja. Kod takvih ubistava teško je da jedan čovek sam bude nosilac ideje, tu najverovatnije da je bilo više osoba, jer nije jednostavno ubiti celu porodicu, tu sigurno postoje saučesnici. Mislim da je ovde u pitanju novac. Žrtve su overene, kada se desi neka likvidacija u podzemlju, to se dešava i to predstavlja neku poruku. Ubiti žene, starice, može da ukaže jedino da su ubijeni svedoci - ljudi koji bi mogli da otkriju nešto, obično se žene likvidiraju kada su nepoželjni svedoci - kazao je Milosavljević.

(Kurir.rs/ J.Ivić-J.Rafailović/ Foto: Zorana Jevtić, Suzana Božinović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track