OVO JE DEVOJKA KOJU JE UBIO DRUG SERGEJA TRIFUNOVIĆA! Isidora je imala 19 godina, upucao je u stanu, a onda POBEGAO!
Foto: Glas Javnosti/Privatna arhiva

sa njim je divljao lider psg

OVO JE DEVOJKA KOJU JE UBIO DRUG SERGEJA TRIFUNOVIĆA! Isidora je imala 19 godina, upucao je u stanu, a onda POBEGAO!

Crna Hronika -

Lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića rečna policija je zaustavila u nedelju uveče oko 20.50 časova u ozbiljnom saobraćajnom prekršaju na reci Savi u Beogradu i to dok je bio u društvu Igora Radenovića, koji je osuđen zbog ubistva Isidore Ivković 2004. godine.

Radenović je uplakan tada, sudiji Okružnog suda u Beogradu, detaljno ispričao šta se dešavalo tog kobnog utorka u dnevnoj sobi njegovog stana na Banjici.

"Pištolj je opalio pod čudnim okolnostima i pogodio Isidoru. Te večeri ona je došla kod mene i sela u dnevnu sobu. Sipala je sok. Krenuo sam ka kupatilu da se istuširam. Međutim, na pola puta, u predsoblju, setio sam se nekih svojih fotografija, pa sam poželeo da joj dam da ih pogleda. Tek toliko da se ne dosađuje dok me čeka...", ispričao je on.

Radenović je, zatim, prišao plakaru gde je čuvao fotografije. Ali, unutra, ispod stvari, napipao je pištolj "beretu", kalibra 6,35 mm. Setio se da mu je pre godinu dana to oružje ostavio prijatelj koji živi u inostranstvu.

"Sinula mi je ideja - nastavio je osumnjičeni, koji se nedelju dana skrivao od policije - da se našalim sa Isidorom. Krenuo sam sa oružjem, odnosno vratio sam se nazad do ulaza u dnevnu sobu.

foto: Zorana Jevtić

Prema daljoj Igorovoj priči, tu su počeli problemi. Vrata dnevne sobe se teško otvaraju, jer udaraju u orman koji je iza njih. Igor je rukom, u kojoj je držao "beretu", naglo otvorio vrata. I, pištolj je tada opalio. Devojka je pogođena u levu slepoočnicu.

"Unezvereno sam počeo da tražim gde se metak zario, u šta je udario. Ugledao sam Isidoru koja je sedela na krevetu. Zavrtelo joj se u glavi. Svakog časa je mogla da padne u nesvest. Krv nisam video. Nemajući kud, otišao sam da potražim pomoć od komšinice na spratu, a pištolj je ostao na polici regala dnevne sobe", dodao je on.

Komšinica je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Radenović je sačekao da mu ona potvrdi da dolazi pomoć, a potom se munjevito sjurio niz stepenice višespratnice.

- Morao sam da pobegnem - rekao je Igor. - Bio sam u šoku... Kako da Isidorinom ocu objasnim šta se dogodilo.

foto: Sonja Spasić

Igor Radenović (24) iz Bijelog Polja osuđen je 2005. godine na 12 i po godina zatvora zbog ubistva Isidore Ivković i neovlašćenog posedovanja oružja i municije.

Inače, osim ubistva, zbog kojeg je osuđen na 12,5 godina robije, Radenković se sumnjiči i za umešanost u četvorostruko ubistvo u Švedskoj, kao i za prenos novca od šverca narkotika.

- Kada je Trifunovića zaustavila policija, on je samo pokazao papir da je suvlasnik glisera zajedno s izvesnim Vojislavom M. Kod sebe nije imao dozvolu, niti sertifikat da je osposobljen za plovidbu. Napisana mu je prijava prekršajnom sudiji u skladu sa zakonom - preneo je dobro obavešten izvor.

Inače, kako pišu mediji, istoga dana Sergej počinio još dva prekršaja - vozio je „vespu“ bez kacige i bez dozvole.

Naime, on je na svom gliseru "sirej 220", vrednom najmanje 20.000 evra, uhvaćen kako divlja u gradskoj zoni reke, čime je ugrožavao ostala plovila. Trifunović, ispostavlja se, nema dozvolu za upravljanje gliserom, a kada je policija zaustavila kod sebe je imao samo ličnu kartu.

(Kurir.rs/Glas javnosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track