SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA U AUTOBUSU S KOSMETA: Carinici zaplenili skupe lovačke lampe (FOTO)
Foto: Carina Srbije

biće pokrenut krivični postupak

SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA U AUTOBUSU S KOSMETA: Carinici zaplenili skupe lovačke lampe (FOTO)

Crna Hronika -

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa je tako danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenjeno preko 70 setova skupih lovačkih lampi.

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama takozvanog „Кosova“ koji saobraća na liniji Jinkeping-Lipljan.

Prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su tom prilikom carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

foto: Carina Srbije

Međutim, prilikom detaljne kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara.

foto: Carina Srbije

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, a prema nezvaničnim informacijama, protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti biće pokrenut krivični postupak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track